You are currently viewing Η Πρέβεζα γιορτάζει και τιμά τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πρέβεζα γιορτάζει και τιμά τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

  • Reading time:1 mins read

Τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο τίμησε με κάθε επισημότητα η Πρέβεζα.Οι εκδηλώσεις του πανηγυρικού εορτασμού ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας, όπου εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και κορυφώθηκαν σήμερα με τη Θεία Λειτουργία χοροστατούντΟς του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου, στην οποία συλλειτούργησαν οι Σεβασμιότατοι Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Πρεβέζης Χρυσόστομος.

IMG 3578

Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στον πεζόδρομο της αγοράς και την παραλία, ενώ το “παρών” έδωσαν πλήθος κόσμου και οι βουλευτικές, πολιτικές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές του Νομού Πρέβεζας.

IMG 3593

Στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας παρέθεσε δεξίωση στον πολυχώρο της Δημοτικής Αγοράς, όπου ο δήμαρχος Πρέβεζας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσφορά του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ στο μήνυμα της ημέρας αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος.

IMG 3597

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα στο Πνευματικό κέντρο της Μητροπόλεως.

IMG 3624

Ύμνους προς τιμήν του Αγίου θα αποδώσει η Χορωδία Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως Chorus Nikopolitanus – Ψαλτικός Χορός Πρέβεζας ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η μικτή χορωδία Αρμονία, το Μουσικό σχολείο Πρέβεζας και τα «Ηχοχρώματα».

IMG 3641

Δείτε το βίντεο: