You are currently viewing Η Μητρόπολη Λευκάδος κοντά στο λαό μετά τον σεισμό που έπληξε το νησί

Η Μητρόπολη Λευκάδος κοντά στο λαό μετά τον σεισμό που έπληξε το νησί

  • Reading time:1 mins read
Από την Ι.Μητρόπολη Λευκάδος

Από τα πρώτα λεπτά μετά την εκδήλωση του σεισμού που χτύπησε το νησί της Λευκάδας, χθες 17 Νοεμβρίου 2015, με συνέπεια την απώλεια δύο ανθρωπίνων ζωών και πολλών υλικών καταστροφών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Θεόφιλος προσέτρεξε στο πλευρό της πλέον πληγείσης περιοχής του νησιού, στη νότια Λευκάδα, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Τις μνήμες που ξύπνησε το νέο χτύπημα του εγκέλαδου καθώς και την αγωνία που γεννά κάθε ξέσπασμα των δυνάμεων της φύσης, προσπάθησε να απαλύνει με την ανθρώπινη και πατρική παρουσία του ο Ποιμενάρχης μας. Συμπαραστεκόμενος στους κατοίκους εκείνων των περιοχών, και ιδιαίτερα στα χωριά Αθάνι και Δράγανο, όπου έχουν διαπιστωθεί οι μεγαλύτερες ζημιές, με λόγια ενίσχυσης και παρηγορίας, ο Σεβασμιώτατος διαβεβαίωσε τους πληγέντες ότι η Ιερά Μητρόπολή μας στέκεται δίπλα τους και θα συμπαρασταθεί  στις πνευματικές  και υλικές τους ανάγκες.

Επιπροσθέτως δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου ο πλήρως κατεστραμμένος Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής Αθανίου να ανοικοδομηθεί και να αποκατασταθούν οι υλικές ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός και στους υπολοίπους Ιερούς Ναούς της περιοχής.