You are currently viewing Η επιλογή του κ. Φίλη ως Υπουργού Παιδείας είναι ευθεία προσβολή για την Εκκλησία και προσωπικά για τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο

Η επιλογή του κ. Φίλη ως Υπουργού Παιδείας είναι ευθεία προσβολή για την Εκκλησία και προσωπικά για τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο

  • Reading time:0 mins read

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ
Μπορεί ο απερχόμενος Υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς να προκάλεσε την ελληνική κοινωνία με τις γνωστές δηλώσεις και αντιλήψεις του που θύμιζαν επιστροφή στα πέτρινα σοβιετικά χρόνια, αλλά δεν είπε ποτέ κάτι για να ενοχλήσει την Εκκλησία ή τον Αρχιεπίσκοπο.
Η επιλογή ωστόσο, χθές του κ. Φίλη, ως νέου Υπουργού Παιδείας, δείχνει
αφ´ενός, τις πραγματικές διαθέσεις του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα προς την Εκκλησία και προς την Ορθόδοξη πίστη την μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και
αφ´ετέρου μία προσβλητική συμπεριφορά προς τον φίλο του, όπως τον αποκαλεί,Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Και η κίνηση αυτή γεννά πολλά ερωτηματικά δεδομένου οτι μέχρι τώρα οι σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο είναι άριστες και ολα δείχνουν οτι η Εκκλησία και η…”άθεη”, στην πλειοψηφία της, Κυβέρνηση της χώρας, πορεύονταν μέχρι πρότινος τουλάχιστον αρμονικά!
Η τοποθέτηση του κ. Φίλη στο Υπουργείο Παιδείας, είναι ευθεία πρόκληση και προσβολή προς την Εκκλησία και προσωπικά προς τον Αρχιεπίσκοπο.
Ο κ. Φίλης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε θρασύς,ανιστόρητος και ανίερος υβριστής της Αγίας Βαρβάρας και των λειψάνων της! Ο άνθρωπος αυτός που υπήρξε μία ζωή κομματικοδίαιτος ως διευθυντής ενός κομματικού εντύπου και τώρα κρατικοδίαιτος ως βουλευτής και υπουργός τόλμησε να τα βάλλει με το θρησκευτικό συναίσθημα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας .
Και να προβεί σε μία σειρά ανιστόρητων κσι υβριστικών δηλώσεων που έκαναν τον σιωπηλό και διακριτικό Αρχιεπίσκοπο να προβεί σε δηλώσεις με τις οποίες συνιστούσε στον κ. Φίλη “να σιωπήσει γιατί η εποχή μας και ο λαός μας δεν έχουν ανάγκη από λόγια αλλά από λόγο”. Παράλληλα πήρε την Διαρκή Σύνοδο και μετέβησαν εν σώματι στην Αγια Βαρβάρα στο Αιγάλεω και προσκύνησαν το σκήνωμα της Αγίας.
Αναμένουμε να δούμε τη στάση του
κ. Φίλη και ως Υπουργού, για να αποφανθούμε με ακρίβεια για τις πραγματικές διαθέσεις του κ. Τσίπρα προς την Εκκλησία.
Παράλληλα περιμένουμε και τη στάση της Εκκλησίας έναντι του νέου Υπουργού!
Μακαριώτατε, Σεβ. Αρχιερείς, τί περιμένετε αλήθεια για να αντιδράσετε;Τι πρέπει να γίνει επιτέλους για να ακούσουμε τη φωνή της Εκκλησίας; Ανησυχία σε βαθμό παρεξήγησης προκαλεί αυτή η σιωπή σας!
Επίσης η μετονομασία του καθ´ ύλην αρμόδιου για την Εκκληςία Υπουργείου, σε Παιδείας, Έρευνας και στο τέλος.. Θρησκευμάτων!!! Παλι καλά!
Ας ελπίσουμε οτι στον επόμενο ανασχηματισμό δεν θα αφαιρεθεί εντελώς!