You are currently viewing Η εορτή των Τριών Ιεραρχών  στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:1 mins read

«Τους Τρεις Μεγίστους Φωστήρας της Τρισηλίου Θεότητος…», προστάτες της Παιδείας και των γραμμάτων, εόρτασε ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Πειραιώς.

Το πρωί της Παρασκευής 30ης Ιανουαρίου 2015 μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων της εκπαιδευτικής μας κοινότητας (δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), συνοδεία Δασκάλων και Καθηγητών, μετείχαν της Θείας Λειτουργίας.
Ιδιαίτερη χαρά και Ευλογία απετέλεσε το γεγονός της παρουσίας μαθητών και μαθητριών του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Πειραιά (το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων της Ενορίας μας) στα αναλόγια του Ναού μας, υπό την Διεύθυνση των υπευθύνων καθηγητών μουσικής κ.Γεώργιου Τοκατλίδη και κ.Μιχαήλ Ποταμίτη.
Προ της Απολύσεως και αφού τελέστηκε Δοξολογία και η Ακολουθία της Αρτοκλασίας, ο νέος Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π.Χρήστος Ρισάνος, αφού ανέγνωσε το εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών, ευχήθηκε αφενός στους δασκάλους και καθηγητές καλή δύναμη στο έργο τους, αφετέρου στα παιδιά καλή πρόοδο στη ζωή τους υπό την έμπνευση και καθοδήγηση των Τριών Προστατών της Παιδείας.
Στη συνέχεια, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού μας Κέντρου, παρετέθη εόρτιο πρωινό προς τιμήν των εκπαιδευτικών και δόθηκε η δυνατότητα στους Ιερείς, τα Στελέχη και τους Συνεργάτες του Ναού μας να ανταλλάξουν απόψεις και να καταθέσουν προτάσεις για την περαιτέρω συνεργασία όλων με σκοπό και στόχο την πρόοδο των παιδιών.

P1300051

P1300050 P1300036 P1300030 P1300029