You are currently viewing Η εορτή του Αγίου Νικολάου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΦΩΤΟ)

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:4 mins read
του Αντώνη Παπασωτηρίου

Η μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας  εορτάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας στον φερώνυμο Ιερό Ναό Του.

Την παραμονή της εορτής 5 Δεκεμβρίου τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κύρηγμά του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Νικολάου και στα χαρίσματα αυτού ενώ εξέφρασε τη χαρά του το ότι βρίσκεται σε ένα Ναό που ο Άγιος αποτελεί το πρότυπο, τ ον προστάτη και τον καθοδηγητή όλων εκείνων που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό.

Στην αντιφώνησή του ο Στρατιωτικός Ιερέας Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ιστρατόγλου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία στο Ναύσταθμο αλλά και για την ευλογία την οποία παρείχε να μεταφερθεί η Τιμία Δεξιά του Μεγάλου Βασιλείου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό.

Στο τέλος προσεφέρθει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μία εικόνα ‘’χυτή,, της Παναγίας έχοντας στην αγκαλιά της τα εμβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής 6 Δεκεμβρίου τελέστηκε ο ¨όρθρος και η Θεία Λειτουργία ενώ στο τέλος ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Αγίου Λειψάνου του Μ. Βασιλείου.

Τιμές απεδώθησαν από την μπάντα του Λιμενικού Σώματος, άγημα του ΠΝ και με συριγμούς των πολεμικών πλοίων των ορμούντων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχε ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Ο Διοικητής του Ναυστάθμου, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Ναύτες και πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στο Αρχηγείο Στόλου και στο Ναύσταθμο αλλά και κάτοικοι της νήσου Σαλαμίνας.