You are currently viewing Η Εκκλησία της Ελλάδος τίμησε την μνήμη του Ιδρυτού της, Αποστόλου Παύλου
Q׉őTɊǠȅɁ ˅ɔϕуɁ Ӕύ Ʌя Ѕԑϕ ʁɠЁՋϕ ӔǍ τϓ ؁љͨӔ.ˁщӇө--בǓԏӠ̐ύǓ

Η Εκκλησία της Ελλάδος τίμησε την μνήμη του Ιδρυτού της, Αποστόλου Παύλου

  • Reading time:0 mins read

Σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, στον αυτό Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών των Αθηνών, τελέστηκε ο Όρθρος και η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία, για τον ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Ελλάδος Απόστολο Παύλο.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη.

Κατά την Θεία Λειτουργία μίλησε καταλλήλως για τον Απόστολο Παύλο, ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Να αναφερθεί ότι το απόγευμα στης 19.00, στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου των αρχαίων Αθηνών, εις ανάμνησιν του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους, θα τελεσθεί Μεγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, ετέρων Ιεραρχών και λοιπών κληρικών και μοναχών και του πιστού λαού.

Κατά τον Εσπερινό θα ομιλήσει ο Αρχιμανδρίτης κ. Συμεών Βενετσάνος, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.