You are currently viewing Η απόφαση για ανακήρυξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, σε δημότη Ύδρας, μας θύμισε την αθλιότητα των ίδιων ανθρώπων, εις βάρος του Μακαριστού Χριστόδουλου!

Η απόφαση για ανακήρυξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, σε δημότη Ύδρας, μας θύμισε την αθλιότητα των ίδιων ανθρώπων, εις βάρος του Μακαριστού Χριστόδουλου!

  • Reading time:1 mins read

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Και να θέλουμε να ξεχάσουμε δεν  μπορούμε!

Δεν μας αφήνουν τα γεγονότα και οι προκλητικές ενέργειες κάποιων μικρών και ανεγκεφάλων, που θεωρούν τη σχέση τους με την Εκκλησία ευκαιριακό σημείο εκτίναξης της καριέρας τους, ή προσωπικής προβολής του ανύπαρκτου ή υποταγμένου εγώ τους!

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ύδρας, για ανακήρυξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου σε επίτιμο δημότη του ιστορικού νησιού με την μεγάλη προσφορά στην ιστορία μας που ντρόπιασε τους Τούρκους και έγραψε λαμπρές σελίδες, είναι ένα σπουδαίο γεγονός! Και μπράβο τους!
Ο Πατριάρχης του Γένους θα τιμηθεί από ένα μικρό, αλλά σημαντικό νησί! Και με τον τρόπο αυτό δείχνει ότι είναι Πατριάρχης όλων των Ελλήνων και όχι μόνο των νέων χωρών!
Άξιο και δίκαιο!

Το γεγονός της απονομής του τίτλου αυτού, δεν μπορεί να μην μας θυμίζει ωστόσο, την αθλιότητα κάποιων ανθρώπων που πρωτοστατούν σήμερα στην ανακήρυξη του Πατριάρχη ως επίτιμου δημότη Ύδρας, που πρωτοστάτησαν τότε στο.. μποϊκοτάζ, για να μην απονεμηθεί η ίδια αυτή τιμητική διάκριση, προς τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο!
Άτομα χαμηλού νοητικού και πνευματικού επιπέδου, προτάσσοντας την κομματική τους ταυτότητα και τα πιστεύω τους προς την ευτελή ιδεοληψία που τους κατευθύνει, εμπόδισαν την εποχή του Σημίτη– που κατέστρεψε την Ελλάδα– ότι δεν μπορεί να απονεμηθεί ο τίτλος του Επιτίμου Δημότη προς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, γιατί τόλμησε και είπε ο αθεόφοβος, ότι τα χρόνια της χούντας– που δεν ήταν ούτε 30 ετών– διάβαζε..!! Άκουσον , άκουσον διάβαζε!
Δηλαδή κατά τη γνώμη και τον τρόπο σκέψης του πολιτικού αυτού φωστήρα, που δεν ξέρει τίποτα άλλο από την κομματική νομιμοφροσύνη, θα ζητηθούν αργότερα ευθύνες από τον νύν Αρχιγραμματέα, που είναι 35 ετών και δεν κήρυξε “τζιχάντ” κατά του μνημονίου, κατά της τρόικας και των δανειστών μας, που έχουν καταντήσει δυνάστες και πέρασαν το κατώφλι της χώρας μας, γιατί τους έφερε το” παιντί”, πολιτικός κλώνος του κόμματος αυτού που πρωτοστάτησε τότε στη ματαίωση της απονομής της διάκρισης προς τον Χριστόδουλο και πρωτοστατεί και πάλι στην απονομή σήμερα προς τον Πατριάρχη!
Αλήθεια τόσο μικρόνοοι άνθρωποι,τί σχέση μπορούν να έχουν μετά της Εκκλησίας και των Ταγών της και γιατί εμείς τους το επιτρέπουμε;;
Ίσως θα έπρεπε να τους αφήσουμε προσηλωμένους στη μιζέρια τους και στον κομματικό μικρόκοσμό τους!
Ο Χριστόδουλος μπορεί να έφυγε απ´ αυτή τη ζωή, χωρίς να αποκτήσει τον τίτλο του… επιτίμου δημότη Ύδρας.
Όμως ακόμη και σήμερα, έξι χρόνια μετά, ο λαός μας δεν τον ξέχασε τον μεγάλο Χριστόδουλο. Ο Χριστόδουλος ζεί!

Και κάθε μέρα που περνά, αυτός ο λαός που τον λάτρεψε, πηγαίνει στην τελευταία του κατοικία, στο Α ´ νεκροταφείο και του το θυμίζει…
Οι μεγάλοι σαν τον Χριστόδουλο δεν πεθαίνουν ποτέ…
Αντίθετα οι μικροί και εμπαθείς ξεχνιούνται την επόμενη μέρα που φεύγουν!
Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτό, κάποιοι που σήμερα καμαρώνουν και επαίρονται…
Το τέλος όλων εγγύς!