You are currently viewing Επιτυχής έξοδος της Τράπεζας Πειραιώς στις διεθνείς αγορές

Επιτυχής έξοδος της Τράπεζας Πειραιώς στις διεθνείς αγορές

  • Reading time:1 mins read

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014, η έκδοση και διάθεση στις διεθνείς αγορές, τριετούς ομολόγου κυρίου χρέους ποσού 500 εκατομμυρίων ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς, για την άντληση μεσοπρόθεσμης ρευστότητας. Το νέο ομόλογο είναι σταθερού επιτοκίου και φέρει ετήσιο τοκομερίδιο 5.00%.

Το βιβλίο προσφορών, που παρέμεινε ανοικτό για λίγες ώρες, συγκέντρωσε συνολικό ενδιαφέρον που έφτασε τα 3,2 δισ. (υπερκάλυψη 6 φορές). Συμμετείχαν 240 θεσμικοί επενδυτές, προερχόμενοι από 25 χώρες, επιβεβαιώνοντας την απήχηση που είχε η έκδοση στο διεθνές επενδυτικό κοινό.

Η έκδοση αυτή αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των αγορών στην Τράπεζα Πειραιώς και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς αποτελεί το πρώτο ομόλογο κύριου χρέους ελληνικής τράπεζας που εκδίδεται από το 2009.

Μέσω αυτής της έκδοσης, η Τράπεζα Πειραιώς αποκτά εκ νέου πρόσβαση στις διεθνείς αγορές χρέους (debt capital markets), διαφοροποιώντας τις πηγές ρευστότητάς της και ενισχύοντας το στόχο της να στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Προηγήθηκε σειρά συναντήσεων σε επιλεγμένα χρηματοοικονομικά κέντρα (roadshow), κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε το ενεργό και έντονο ενδιαφέρον για την Τράπεζα Πειραιώς και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μέσω της πολυπληθούς συμμετοχής εκπροσώπων των σημαντικότερων και μεγαλύτερων θεσμικών επενδυτών.

Εκδότης του ομολόγου είναι η θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, Piraeus Group Finance Plc μέσω του προγράμματος έκδοσης ομολογιών Euro Medium Term Note – ΕΜΤΝ. Ημερομηνία διακανονισμού του ομολόγου θα είναι η 27η Μαρτίου 2014 και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Σύμβουλοι της έκδοσης ήταν οι BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.

 

Πηγή: http://www.iefimerida.gr