You are currently viewing «Επαγγελματίες» ιερόσυλοι χτύπησαν ναούς στη Σκόπελο

«Επαγγελματίες» ιερόσυλοι χτύπησαν ναούς στη Σκόπελο

  • Reading time:0 mins read

Τους ναούς της Σκοπέλου, που ξεπερνούν τους 300, φαίνεται πως έβαλε στο «μάτι» σπείρα ιερόσυλων που δρα με «επαγγελματική» μεθοδολογία. Ήδη έχουν εξακριβωθεί οι εισβολές τους σε τέσσερις εκκλησίες από τις οποίες άρπαξαν κυρίως αφιερώματα μεγάλης αξίας.

Η πιο μεγάλη σε έκταση και λεία κλοπή έγινε στο ναό της Παναγίας Φανερωμένης, όπου βρίσκεται το ρολόι της Σκοπέλου. Οι δράστες έκοψαν με διαμάντι το τζάμι από το παράθυρο του ιερού, μπήκαν μέσα και άρπαξαν όλα τα μεγάλης αξίας δαχτυλίδια και άλλα τάματα από την εικόνα της Παναγίας, την οποία επανατοποθέτησαν στο τέμπλο και έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Την κλοπή αντιλήφθηκαν το απόγευμα η νεωκόρος και ο σύζυγός της και την κατήγγειλαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Όλα δείχνουν, όμως, ότι οι ίδιοι ιερόσυλοι κρύβονται και πίσω από τις λεηλασίες που έγιναν την ίδια ημέρα σε άλλους τρεις ναούς της Σκοπέλου! Οι δράστες χτύπησαν δύο μετόχια που δεν κατοικούνται από μοναχούς στον ορεινό όγκο του νησιού και το ναό του Αγίου Νικολάου στο Λουτράκι της Γλώσσας, χωρίς να γίνει γνωστό τι ακριβώς έκλεψαν και ποια ήταν η αξία τους. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για την ίδια σπείρα που διέρρηξε πριν από ένα μήνα το μητροπολιτικό ναό των Τριών Ιεραρχών στη Σκιάθο απενεργοποιώντας το συναγερμό και άρπαξε δεκάδες αφιερώματα πιστών.