You are currently viewing Επέτειος Εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Σ.Σ. Λιανοκλαδίου (ΦΩΤΟ)

Επέτειος Εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Σ.Σ. Λιανοκλαδίου (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:2 mins read

Την επέτειο των Εγκαινίων του Ιερού Ναού εόρτασε η Ενορία Αγίου Βασιλείου Σ.Σ. Λιανοκλαδίου την Κυριακή Δ’ των Νηστειών.

Στην εφετινή επέτειο ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια έδωσε η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου αλλά και παρουσία της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας από την Ιερά Μονή Δαμάστας, η οποία ευρίσκεται από την Παρασκευή στην Ενορία.

Ο Ναός του Αγίου Βασιλείου της νεοσυσταθείσης ενορίας Σταθμού Λιανοκλαδίου αποπερατώθηκε και εγκαινιάσθηκε από τον Σεβασμιώτατο την Κυριακή Δ΄ των Νηστειών του έτους 2008 και έκτοτε πανηγυρίζεται μεγαλοπρεπώς ως η κεντρική πανήγυρις του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο θαύμα της θεραπείας του κωφαλάλου νέου από τον Χριστό και προέτρεψε τους πιστούς να φυλάσσονται από τις επιβουλές των πονηρών πνευμάτων με τον πνευματικό οπλισμό της μυστηριακής ζωής, της πίστεως, της νηστείας και της προσευχής.

Ετόνισε ότι επειδή ο διάβολος μισεί τον άνθρωπο ως εικόνα του Θεού πρέπει όλοι μας να μην δίνουμε λαβές για να κυριαρχήσει στη ζωή μας και να μας κάνει κακό αλλά να ζητούμε από τον Θεό την προστασία της θείας Χάριτος και να γρηγορούμε.

Παράδειγμα η ζωή και η διδασκαλία του οσίου Ιωάννου της Κλίμακος, ο οποίος με τη διδασκαλία του αλλά και με τη ζωή του αποδεικνύει πόσο ωφέλιμη και απαραίτητη είναι η εν Αγίω Πνεύματι και εν Χριστώ ζωή.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος της Ενορία π. Νικόλαος Καρανάσιος ευχαρίστησε εκ μέρους των ενοριτών και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και για την στήριξη που παρέχει σε κάθε καλή πρωτοβουλία της Ενορίας.

Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον π. Νικόλαο για το ποιμαντικό έργο της Ενορίας και παρεκάλεσε το Εκκλησίασμα να τον πλαισιώνει πάντοτε με προθυμία στα Ενοριακά έργα.

Μετά την διανομή του αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος, οι Ιερείς, οι Ιεροψάλτες και όλο το εκκλησίασμα μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς παρεκάθησαν στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, όπου προσεφέρθη καφές και γλυκίσματα και είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σε μια ωραία και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

img 6039 0

img 6043 0

img 6050 0

img 6082 0

img 6098

img 6132