You are currently viewing Εορτή του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Παλιγγενεσίας στον Εύοσμο

Εορτή του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Παλιγγενεσίας στον Εύοσμο

  • Reading time:2 mins read

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως η διπλή Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ο πανυγηρίζων Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή της Εορτής με τον πανηγυρικό εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα.

Την επομένη, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σεβαστείας κ. Δημητρίου και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ενώ ακολούθησε η Δοξολογία επί τη Εθνική εορτή της Παλιγγενεσίας του 1821 παρουσία του Δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου κ. Ευστάθιου Λαφαζανίδη, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου, των τοπικών αρχών, εκπροσώπων φορέων και της μαθητιώσας νεολαίας.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, μετέβη στο χώρο του Ηρώου της πλατείας Ευόσμου, όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση, και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

euosmos - 01

euosmos - 02

euosmos - 06

euosmos - 07

euosmos - 11

euosmos - 12

euosmos - 15