You are currently viewing Εορτή του Αγίου Παρθενίου στην Ι.Μ. Περιστερίου

Εορτή του Αγίου Παρθενίου στην Ι.Μ. Περιστερίου

  • Reading time:0 mins read

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Παρθενίου, προστάτου των καρκινοπαθών, στην ενορία του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Περιστερίου, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο προν τιμήν του Αγίου.

Την παραμονή τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός και αρτοκλασία. Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας ο Ορθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία απο τον Σεβ. Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Κάνδρος. Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Ιερείς, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και το εθελοντικό επιτελείο του Ναού για το αθόρυβο και σημαντικό έργο που επιτελείται.

Ευχάριστη κατακλείδα απετέλεσε η χειροθεσία σε Σταυροφόρο Οικονόμο του εφημερίου του Ναού π.Γεωργίου Μπικάκη, τον οποίον ο Σεβασμιώτατος επήναισε και ευχαρίστησε για την προσφορά του στην ενορία αλλα και στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως όπου διακονεί.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλει η Παράκληση του Αγίου Παρθενίου υπέρ υγείας των ασθενών αδελφών μας.

Να ευχηθούμε οι πρεσβείες του Αγίου να απαλύνουν τον πόνο που απλώνεται γύρω μας δίνοντας ελπίδα σε όσους αίρουν το Σταυρό της ασθένειας.