You are currently viewing Εορτή λήξης κατηχητικών Ιεράς Νήσου Τήνου (ΦΩΤΟ)

Εορτή λήξης κατηχητικών Ιεράς Νήσου Τήνου (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:1 mins read

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Δωροθέου Β’, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαΐου, η εορτή λήξης των μαθημάτων της Κατηχητικής περιόδου 2013-2014 στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Γύρλας στην ιερά νήσο Τήνο.

Τελέσθηκε δέηση στο Καθολικό της Ιεράς Μονής προ του τέλους της οποίας όλα τα παιδιά έψαλλαν τη φήμη του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

Οι μαθητές του Προσχολικού, Κατώτερου, Μέσου και Ανώτερου των Κατηχητικών ομάδων ανέγνωσαν επίκαιρα κείμενα και ποιήματα.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, ευχαριστώντας τον Αντιπρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας για την στήριξή τους, συνεχάρη δε τον Διευθυντή των Κατηχητικών Σχολείων της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Στυλιανό Τουφεκλή, τους Κατηχητές Κληρικούς και λαϊκούς, τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον Χριστό και στην Εκκλησία αλλά κυρίως τα παιδιά που με ζήλο παρακολουθούν και μαθαίνουν να βιώνουν καλύτερα την Χριστιανική Πίστη και τα Δόγματα της Εκκλησίας.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον Γενικό Διευθυντή Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό για την αρωγή και στήριξη του προγράμματος και την Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Δημοτικού Ιερού Ιδρύματος Αγίας Τριάδος Γύρλας για τη μικρά δοχή που ακολούθησε.

Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε και ο Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, Γενικός Διευθυντής των Κατηχητικών Σχολείων της ιεράς μας Μητροπόλεως και μετά το πέρας της οποίας διένημε αναμνηστικά επί την λήξη των κατηχητικών μαθημάτων, τα οποία έστειλε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεος Β’.

Την οργάνωση και τον συντονισμό της εορτής είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφικό Υλικό: Γεώργιος Πολυκανδρίτης
ΜΗΝΥΜΑ
ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΕΩΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ

Αγαπητοί γονείς και πολυαγαπημένα μας παιδιά,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Ο Κύριος θέλει πάντας σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν!

Επιθυμεί όλοι οι άνθρωποι να γνωρίσουν το θέλημά Του και να γευθούν την αγάπη Του, ακολουθώντας το δρόμο, που Εκείνος ανοίγει να μας καλεί να τον ακολουθήσουμε.

Αλλά, για να οδηγηθεί μια ψυχή στο Θεό, δεν αρκεί το κάλεσμά Του, χρειάζεται και η ανθρώπινη χειραγωγία.

Αυτή η χειραγωγία προς το Θεό και την Εκκλησία Του είναι έργο και αποστολή του Κατηχητή, του συνειδητού και με ιεραποστολικό φρόνημα εμφορούμενου συνειδητού μέλους της Εκκλησίας, και κυρίως ο Ιερέας, ως πνευματικός πατέρας.

Ο Κατηχητής έχει κύριο έργο να αποκαλύψει το Θεό και το θέλημά Του στους ανθρώπους. Κι αυτό είναι εκείνο που καθιστά την Κατήχηση έργο υπεύθυνο και σωτήριο.

Όπως ακριβώς το «κεφάλαιο» της παγκόσμιας σωτηρίας, της Θείας Ενανθρώπησης, απαιτούσε τη συνεργεία και τη συμμετοχή της Θεοτόκου, έτσι και στην περίπτωση της σωτηρίας του καθενός μας, αναγκαίος είναι ένας άνθρωπος, ένας «παιδαγωγός εις Χριστόν». Αναγκαία η Κατήχηση! Εντολή του Θεού το «κατηχείν».

Το έργο αυτό της Κατήχησης, συνεχίστηκε και φέτος στο ιερό νησί της Τήνου και σήμερα, με τη λήξη και της εφετινής περιόδου, νοερά παρόντες. καμαρώσουμε τα παιδιά μας και επικροτούμε τους καρπούς των δραστηριοτήτων, που αυτά ανέπτυξαν και φέτος, στις νεανικές ενοριακές συνάξεις τῆς νήσου Τήνου στις οποίες, με τις μικρές μας δυνάμεις τη βοήθεια του Θεού και τη Χάρη της Κυριας Θεοτόκου, διαμορφώνονται οι υγιείς προσωπικότητες, που εγγυώνται ένα καλύτερο μέλλον για το νησί και την Πατρίδα μας!

Πριν, όμως, δώσουμε το λόγο στα παιδιά μας, θεωρούμε αναγκαίο να εκφράσουμε ευγνώμονες ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές της αποψινής μας εκδηλώσεως.

DSC 0018

DSC 0063

DSC 0113

DSC 0133

DSC 0226

DSC 0269

DSC 0293

DSC 0362