You are currently viewing Εξ Ιωαννίνων άρξασθε…

Εξ Ιωαννίνων άρξασθε…

  • Reading time:1 mins read

Ολοι προσεύχονται να τους φωτίσει το Άγιο Πνεύμα και να επιλέξουν τον αξιότερο για το θρόνο της ιστορικής μητρόπολης Ιωαννίνων. Και από εκεί ξεκινούν όλα, ή σχεδόν όλα…

 

Ως ενορίτης, έμαθα ότι ο προϊστάμενος ιερού ναού που είχε παυθεί από τη θέση του και παρέμενε ως απλός εφημέριος, έγινε προϊστάμενος άλλου μεγάλου ναού στην Αθήνα. Ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος αυτού του ναού, προσεύχεται για τα Ιωάννινα.

Υπάρχουν στο Γιαννιώτικο φόντο και άλλοι αρχιμανδρίτες, όπως και ένας ιεράρχης, αλλά θα υπερισχύσει, ως είναι αναμενόμενο, η φώτιση του Αγίου Πνεύματος.

 

Όμως και για το νέο προϊστάμενο υπάρχει ένα σενάριο: να πάρει τη θέση ενός άλλου κληρικού στην Ιασίου, εφόσον ο τελευταίος αναβαθμιστεί.

 

Μαθαίνω όμως και άλλα: μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου που θα συνεδριάσει η Ιεραρχία, θα έχει τεθεί θέμα και σε άλλη μητρόπολη της Αττικής. Εκεί, αν τους φωτίσει το Άγιο Πνεύμα, θα ενθρονιστεί ένας άξιος κληρικός, για τον οποίο άπαντες έχουν ένα καλό λόγο να πουν (μπροστά του).

 

Εχω και άλλα: στη βόρεια Ελλάδα, υπάρχει θέμα με μητροπολίτη και πολλοί υποστηρίζουν πως εντός του έτους θα έχουμε εξελίξεις.

 

Θέμα υπάρχει-ως γνωστό-σε μητρόπολη της Θεσσαλίας, ενώ υπάρχει και άλλη μια μητρόπολη στην κεντρική Ελλάδα που σύντομα θα μας απασχολήσει.

 

Από την Πελοπόννησο δεν υπάρχουν νέα. Απλά εκεί, ένας ιεράρχης λέει καλά λόγια για αρχιμανδρίτη που διακονεί σε πανέμορφη μικρή εκκλησία της Αρχιεπισκοπής.

Νεότερα σύντομα…

ΠΗΓΗ:  ierovima

 

Ο ενορίτης