You are currently viewing Ενθρονίστηκε η νέα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Σκαφιδιάς

Ενθρονίστηκε η νέα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Σκαφιδιάς

  • Reading time:1 mins read

Με αισθήματα έκδηλης χαράς και ευφροσύνης αλλά και συγκίνησης έλαβε χώρα χθες το εσπέρας, ημέρα της ονομαστικής της εορτής, η ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης της Ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκαφιδιάς Μακαρίας της Β’. υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού, πλαισιομένου υπό των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μεσσαορίας κ. Γρηγορίου, εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, καθώς επίσης και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου, παρόντων των Ιεροκηρύκων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιοτάτων Αρχιμανδριτών π. Δαμασκηνού Πετράκου και Φιλαρέτου Σπανοπούλου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιδεσιμολογιοτάτου π. Ηλία Παπαγγελή, μαζί με χορεία Ιερέων, Μοναστικών Αδελφοτήτων, αλλά και πλήθους κόσμου.

Πριν την ενθρόνιση μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε Τρισαρχιερατικό Τρισάγιο, εις το μνημείο της μακαριστής προηγουμένης Μακαρίας Αναστασοπούλου με την συμπλήρωση εννέα ημερών από την προς Κύριον εκδημίαν της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα Ηγουμένη Μακαρία κατά κόσμον Μαρία Ευσταθίου κατάγεται από το Κρανίδι Ερμιονίδας και έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας, στην σύντομη αλλά μεστή νοημάτων προσλαλιά του, ομίλησε για την αξία του μοναχισμού στην σημερινή εποχή μας, φέρνοντας ως τρανά παραδείγματα και ως πρότυπα τους μεγάλους Αγίους και Ασκητές της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, που εορτάζουμε αυτές της ημέρες.

Τον Μέγα Αντώνιο, τον Στύλο της Ορθοδοξίας τον Άγιο Αθανάσιο, τον Άγιο Μακάριο και τον Άγιο Ευθύμιο, τονίζοντας παράλληλα τα υψηλά καθήκοντα και τις μεγάλες υποχρεώσεις της νέας Ηγουμένης, έναντι Θεού και ανθρώπων, με την ευχή και την προσμονή, να φανεί αντάξια των προσδοκιών της Μοναστικής Αδελφότητας, που ομόφωνα την εξέλεξε αλλά και του ιδίου, ο οποίος με χαρά και ικανοποίηση ενέκρινε και ευλόγησε την εκλογή της.

Μετά την ενθρόνιση Κλήρος και Λαός παρεκάθησε στο αρχονταρίκι της Μονής για το κέρασμα ευχόμενος τα δέοντα στην νέα Ηγουμένη!

skafidia-1

skafidia-2

skafidia-3