You are currently viewing Εκατοντάδες πιστοί στο ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Εκατοντάδες πιστοί στο ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:1 mins read

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν το ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, το βράδυ του Σαββάτου, όπου εψάλει με λαμπρότητα ο Εσπερινός, ενόψει της γιορτής του Πολιούχου. Στο μέσο του Ναού έχουν τοποθετηθεί η Αγία Κάρα και ο Σταυρός του μαρτυρίου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα και οι πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρών και Πετρούπολης κ. Αθηναγόρας, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντηση του Αποστόλου Ανδρέα με τον Χριστό και στη δική μας συνάντηση με το Θείο Λυτρωτή, προκειμένου να αισθανθούμε όχι μόνο τη χαρά της στιγμιαίας συνάντησης, αλλά την ευφροσύνη της αιωνιότητας, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στον Εσπερινό συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες: Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Βρεσθένης Θεόκλητος, Φωκίδος Θεόκτιστος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρμαμερίου Θεόκλητος, Πατρών Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος.

Να σημειωθεί ότι στους εορτασμούς συμμετέχει και υψηλόβαθμα στελέχη από τη Ρωσία.

Οι εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πάτρας κορυφώνονται σήμερα με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία της εικόνας.

Στις 10.45 π.μ. θα αρχίσει η Δοξολογία παρουσία των Αρχών, πολιτικών και στρατιωτικών, των εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων και των πιστών.

Στις 11.00 θα γίνει η έξοδος της Τιμίας Κάρας και της θαυματουργής εικόνας του Πολιούχου από τον ναό για να ξεκινήσει η λιτάνευσή τους στην οδό Αγίου Ανδρέου, και ακολούθως Γούναρη, Μαιζώνος, Τριών Ναυάρχων, και επιστροφή στον ναό.

Στις 5.00 το απόγευμα στον νέο ναό θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση στον Αγιο Πρωτόκλητο Ανδρέα.