You are currently viewing Δύο νέοι Πρωτοπρεσβύτεροι στην Ι.Μ. Κερκύρας

Δύο νέοι Πρωτοπρεσβύτεροι στην Ι.Μ. Κερκύρας

  • Reading time:0 mins read

Δύο νέους πρωτοπρεσβυτέρους χειροθέτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος.

Ειδικότερα κατά την θεία λειτουργία που τέλεσε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 στην ενορία Οδηγητρίας Αλεπούς ο κ. Νεκτάριος χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον π. Σπυρίδωνα Τριαντάφυλλο, εφημέριο της ενορίας, νέο κληρικό, έγγαμο και πατέρα ενός παιδιού, πτυχιούχο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ιωαννίνων ΒΕΛΛΑΣ, ο οποίος με ιδιαίτερη φιλοτιμία έχει επιδείξει σημαντικό έργο στην αναδιοργάνωση της ενορίας, ιδιαίτερα στον τομέα της νεότητας.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε το γεγονός ότι σε μία δύσκολη εποχή, όταν υπάρχουν νέοι κληρικοί οι οποίοι εργάζονται με αφιέρωση στον αμπελώνα του Κυρίου, η Εκκλησία δίνει την καλύτερη δυνατή μαρτυρία.

Το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014, στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον π. Αθανάσιο Σκλαβενίτη, άμισθο κληρικό, ο οποίος εξυπηρετεί λειτουργικά το μοναστήρι και όπου αλλού απαιτούν οι ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως, με ιδιαίτερη φιλοτιμία και σεμνότητα.

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε σε σύντομη προσφώνησή του ότι η πνευματική ζωή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την λειτουργική και είναι πολύ σπουδαίο ένας κληρικός να έχει ως καθημερινό σχεδόν του βίωμα την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, εξάλλου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις μεγαλόσχημον κουρά της μοναχής Μεθοδίας, αδελφής της Ιεράς Μονής.