You are currently viewing Γόνιμη η συνάντηση της Αντιπροσωπείας του Αγίου Όρους με τον Πρωθυπουργό

Γόνιμη η συνάντηση της Αντιπροσωπείας του Αγίου Όρους με τον Πρωθυπουργό

  • Reading time:1 mins read

Zητήματα φορολογικού και ευρύτερα οικονομικού ενδιαφέροντος αλλά και θέματα που αφορούν την λειτουργία και τις υποδομές της ιστορικής Αθωνιάδας Σχολής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, Αντιπροσωπεία του Αγίου Όρους.
«Ήταν μια γόνιμη συνάντηση και μια χρήσιμη ευκαιρία να συζητήσουμε τον εξοχότατο κύριο Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του θέματα που είναι ζωτικής σημασίας για το Άγιον Όρος, το οποίο γνωρίζουμε πως αγαπούν και κυρίως σέβονται και τιμούν. Εξέφρασαν και σε αυτή την περίπτωση το αμέριστο και συνεχές ενδιαφέρον της Πολιτείας για τη διευθέτηση των ζητημάτων και την ουσιαστική στήριξη του Όρους», σχολίασε στο Amen.gr ένα από τους συμμετέχοντες στην συνάντηση.
Την Αντιπροσωπεία του Αγίου Όρους συγκροτούσαν ο Καθηγούμενος της Μονής Διονυσίου Πέτρος, οι Αντιπρόσωποι της Ι.Μ.Μεγίστης Λαύρας κ.Νικόδημος, Ι.Μ.Αγίου Παύλου κ.Νικόδημος, Ι.Μ.Σίμωνος Πέτρας κ.Ιερώνυμος και Ι.Μ.Γρηγορίου κ.Φώτιος καθώς και ο νομικός σύμβουλός της Ιεράς Κοινότητας, επί φορολογικών ζητημάτων, κ.Παπαδημητρίου.
Τον Πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά πλαισίωναν ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε το Άγιον Όρος, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστας Μπούρας.
Από την συζήτηση, που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, προέκυψαν σύμφωνα με πληροφορίες λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Αγιορείτικη Κοινότητα ενώ η Κυβερνητική πλευρά έδειξε ενδιαφέρον να βοηθήσει ακόμα περισσότερο για την βελτίωση των υποδομών στον Άθω – όπως η επισκευή των σημαντικότερων αξόνων του βασικού οδικού δικτύου – καθώς και για την διάσωση, διατήρηση και διάδοση της αγιορείτικης παράδοσης και κληρονομιάς μέσω της ψηφιοποίησης των αρχείων του ιστορικών Μοναστηριών του.