You are currently viewing Για το ρόλο της Εκκλησίας μίλησε ο Ιερώνυμος

Για το ρόλο της Εκκλησίας μίλησε ο Ιερώνυμος

  • Reading time:0 mins read

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στον Ιερό Ναό του Δημητρίου Θεσσαλονίκης η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ Τζιουμάκα.

Της Θείας Λειτουργίας προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη, Θεσσαλονίκης Ανθίμου, των Σεβ. Μητροπολιτών, Μιλήτου Αποστόλου, Λαρίσης Ιγνατίου, Καστορίας Σεραφείμ, Φλωρίνης Θεοκλήτου, Κασσανδρείας Νικοδήμου, Σερρών Θεολόγου, Σιδηροκάστρου Μακαρίου, Κοζάνης Παύλου, Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου, Νεαπόλεως Βαρνάβα, Δράμας Παύλου, Ηλιουπόλεως Θεοδώρου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Λαγκαδά Ιωάννου, Ιερισσού Θεοκλήτου, Κίτρους Γεωργίου, Ιωαννίνων Μαξίμου, Ελασσώνος Χαρίτωνος και των Θεοφ. Επισκόπων, Θεουπόλεως Παντελεήμονος, Θερμών Δημητρίου, Αμαντίας Ναθαναήλ και Αμορίου Νικηφόρου. Στον χειροτονητήριο λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών μεταξύ άλλων ανέφερε: «Κατενώπιον του Ιερού Θυσιαστηρίου, αναβαίνω Κύριε όπου με καθοδηγεί η φωνή σου, αναβαίνω στο όρος της Αρχιερατικής σου προσευχής και αγωνίας».

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης τόνισε: «Αλλά διακρίνω και κοντά μου τον σεβαστό μου πατέρα και πάντοτε χαμογελαστό, την ηρωίδα μητέρα μου που σαββάνωσε και έθαψε σύζυγο και δύο παιδιά, τον λεβεντόκορμο αδερφό μου Γεώργιο και την αγιασμένη μου αδελφή Μαρούλα με την θυγατέρα της Βιργινία, που τους νιώθω κοντά μου μέσα στο εκκλησίασμα προσευχομένους και που παρακαλούν και δέονται για την σωτηρία της ψυχής μου ώστε να είμαι χρήσιμος στην Εκκλησία».