You are currently viewing Γιατί η Ι. Σύνοδος εξακολουθεί να επιτρέπει τον εμπαιγμό της και τον διασυρμό του Θεσσαλιώτιδος Κυρίλλου, από το στενό περιβάλλον του;

Γιατί η Ι. Σύνοδος εξακολουθεί να επιτρέπει τον εμπαιγμό της και τον διασυρμό του Θεσσαλιώτιδος Κυρίλλου, από το στενό περιβάλλον του;

  • Reading time:1 mins read

Να πάρει τα μέτρα της η ΔΙΣ και να ζητήσει ευθύνες από τον κληρικό με τον υπερβάλλοντα ζήλο που τα οργανώνει όλα αυτά

 

Το είπαμε πριν από καιρό και το επαναλαμβάνουμε σήμερα: το στενό περιβάλλον του Θεσσαλιώτιδος Κυρίλλου στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι ο Κύριλλος καλά κρατεί, τον οδηγεί σε καταστάσεις που τον γελειοποιούν χειρότερα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, στους Β ´ Χαιρετισμούς, για μία ακόμη φορά τον έντυσαν με τον Αρχιερατικό Μανδύα και το μικρό ωμόφορο με το επιτραχήλιο και τον έστησαν προ της εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου ωσάν να εκφωνεί τη Β ´ Στάση των Χαιρετισμών.. Έβγαλαν και τη σχετική φωτό και κατέκλυσαν τα εκκλησιαστικά sites ,για να πούν με αυτό τον αλαζονικό και συνάμα υποτιμητικό τρόπο, ότι δήθεν ο Κύριλλος είναι καλά κι ότι η επιτροπή που παει να τον εξετάσει αν τον ανακηρύξει ανίκανο να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, θα είναι άδικη και θα τελεί υπό καθεστώς ειδικής παραγγελίας.

Αυτό που κάνει όμως το… στενό περιβάλλον του Κυρίλλου, είναι εμπαιγμός όχι μόνον της Συνόδου αλλά και των θείων και ιερών κανόνων που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να παίζει μαζί τους και να αυθαιρετεί με στόχο το ίδιον όφελος!
Και είναι και διασυρμός του ίδιου του Κυρίλλου που υπήρξε σοβαρός και συνετός Ιεράρχης κι αυτή η Εκκλησία και η Σύμοδος την οποία τώρα εμπαίζει και υποτιμά, τον τίμησε γενναιόδωρα στο παρελθόν με την αγάπη της.
Θα πρέπει το ταχύτερο δυνατόν η ΔΙΣ και ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου να εγκαλέσουν το.. στενό περιβάλλον και να το επαναφέρουν στην τάξη, γιατί τα όσα κάνει είναι προσβολή της Εκκλησίας μας.

Πρέπει να σταματήσει το ταχύτερο δυνατό η γελειότης αυτή, που αποτελεί προσβολή του Αγίου Πνεύματος.
Αν δεν υπάρξει αντίδραση και δεν συνετισθούν οι υβριστές των Μυστηρίων και της τάξης της Εκκλησίας μας, θα επανέλθουμε με αποδείξεις και ονόματα του στενού περιβάλλοντος. Τα όσα πράττουν συνιστούν αιτία καθαίρεσης!