You are currently viewing Γιατί η διοίκηση της Εκκλησίας επιδεικνύει ανοχή και παρατείνει το πρόβλημα στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος; — Πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο κληρικός που παρασύρει τον Μητροπολίτη Κύριλλο, να τελεί, δήθεν, μυστήρια! Είναι σκάνδαλο!

Γιατί η διοίκηση της Εκκλησίας επιδεικνύει ανοχή και παρατείνει το πρόβλημα στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος; — Πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο κληρικός που παρασύρει τον Μητροπολίτη Κύριλλο, να τελεί, δήθεν, μυστήρια! Είναι σκάνδαλο!

  • Reading time:1 mins read

ΤΟΥ ΣΩΤΉΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φανεριοφαρσάλων, από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει εισέλθει επισήμως σε μία κατάσταση αλλαγής στην διοίκησή της,δεδομένου ότι ο Μητροπολίτης Κύριλλος έχει καταστεί ανήμπορος πλέον να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του– λειτουργικά και διοικητικά!

Η ΔΙΣ έχει πάρει προ πολλών μηνών, την απόφαση να ενεργοποιήσει τον σχετικό νόμο, που προβλέπει την αποστολή ειδικής επιτροπής καθηγητών και εμπειρογνωμόνων για να κρίνουν την κατάστασή του! Με την ίδια αυτή απόφαση της ΔΙΣ, θα πήγαινε επιτροπή και στον επίσης ασθενή Μητροπολίτη Φωκίδος Αθηναγόρα, ο οποίος προς τιμήν του υπέβαλε την παρσίτησή του και δεν πέρασε από την διαδικασία της Επιτροπής.
Δυστυχώς, παρά την πάροδο τόσων μηνών, η επιτροπή δεν έχει πάει ακόμη να εξετάσει τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κύριλλο, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η κρίση και το πρόβλημα στην πολύπαθη αυτή Μητρόπολη!
Μάλιστα ο Γέροντας Μητροπολίτης Κύριλλος έχει αφεθεί στα επιτήδεια χέρια ενός κληρικού του, ο οποίος δεν κινεί μόνο τα νήματα παρασκηνιακά αλλά και στο προσκήνιο παίζει τον ρόλο του
αντ´αυτού, στη θέση του Μητροπολίτη.
Συγκεκριμένα οι πληροφορίες μας από την Καρδίτσα λένε ότι ο Μητροπολίτης χωρίς να το μπορεί, εντούτοις τον στήνουν και τον βάζουν να λειτουργεί και τις εκφωνήσεις που προβλέπεται να κάνει ο λειτουργός Αρχιερεύς, τις κάνει ο αντ´αυτού κληρικός. Και το θέμα δεν έχει σταματήσει εδώ. Τελευταία τον παρουσίασαν να τελεί ακόμη κι αυτό το Μυστήριο της Χειροτονίας! Ποιός, όμως, έκανε πραγματικά την χειροτονία; Ποιός διάβασε τις ευχές;
Το είχαμε θέσει προ καιρού το θέμα αυτό κρούοντας τον κώδωνα των αυθαιρεσιών και των ιερόσυλων πράξεων που τελούνται στην Μητρόπολη Θεσσαλλιώτιδος και που φθάνουν στα επίπεδα του σκανδάλου! Κι όμως δεν ίδρωσε το αυτί κανενός! Η παράταση αυτή είναι εμπαιγμός της Εκκλησίσς και βλασφημία και προσβολήωτου Αγίου Πνεύματος!
Αν η επίσημη Εκκλησία, δεν βάλλει ένα φρένο, επιτέλους, στον εν λόγω κληρικό, ώστε να σταματήσει να διαπράττει τις αθλιότητες και τις ανοησίες που διαπράττει– ο οποίος απ´οτι φαίνεται δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο– θα τον καταγγείλω με μηνυτήρια αναφορά μου για σντιποίηση αρχής !
Αναρωτιέμαι που εξυπηρετεί αυτή η ανοχή εκ μέρους της Εκκλησίας;
Για να κάνει δήθεν και τις εορτές του Πάσχα και μετά να δρομολογηθούν οι εξελίξεις!
Μα με το να απαλλαγεί των διοικητικών καθηκόντων του σεν χάνει την Αρχιερωσύνη του!
Ήδη και ο Μητροπολίτης Φωκίδος Αθηναγόρας, που απηλλάγη των καθηκόντων του, αφού παραιτήθηκε, υποδέχθηκε τον Τοποτηρητή Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο, που πήγε να τελέσει τους Χαιρετισμούς, ως να ήταν ακόμη ο Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Φωκίδος.
Ποιός θα εμπόδιζε τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος να φερθεί με ανάλογο τρόπο; Τι παραπάνω κερδίζει εκείνος από το να παραμένει σε μία θέση που δεν μπορεί να ελέξει; Μήπως κερδίζουν κάποιοι άλλοι;
Τί συμβαίνει αλήθεια στην Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος;
Επομένως, όλο αυτό το σκηνικό, η συμπεριφορά της διοίκησης της Εκκλησίας, η επιδεικνυόμενη ανοχή και τα ..στραβά μάτια, παραπέμπει σε ύποπτες μεθοδεύσεις οι οποίες κάπου οδηγούν και σίγουρα δεν θα βγούν σε καλό!
Είναι δυνατόν να γελοιποιούνται τα ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας και να μήν παρεμβαίνει κσνείς;; Γιατί; Ποιούς καλύπτει;
Θα επανέλθουμε δριμύτεροι!
Ως εδώ και μη παρέκει …