You are currently viewing Βρεσθένης Θεόκλητος: “Αμαρτωλοί μεν, αλλά πιστοί σε εκείνα που παραλάβαμε»

Βρεσθένης Θεόκλητος: “Αμαρτωλοί μεν, αλλά πιστοί σε εκείνα που παραλάβαμε»

  • Reading time:11 mins read
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η ημέρα των Θεοφανείων στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν στον Ναό για να προσευχηθούν και να παρακολουθήσουν τον Καθαγιασμό των υδάτων. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, που ήταν προσκεκλημένος του προϊσταμένου του Ναού π. Σεραφείμ Δημητρίου. Τον Μητροπολίτη πλαισίωσαν οι ιερείς του Ναού.

Στη σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης τόνισε πως, η μεγαλύτερη κρίση που βιώνουμε στις μέρες μας είναι η απαξίωση των ηθικών αξιών και των παραδόσεών μας. Όλων εκείνων που παρέδωσαν με πάθος σε εμάς οι πατέρες μας. “Τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στη χώρα μας, είναι πράγματι λυπηρά και δυσοίωνα. Η οικονομική κρίση κάποτε θα παρέλθει. Το πιο σημαντικό όμως είναι να αλλάξουμε συμπεριφορά για να εξαλειφθεί και η ηθική σήψη». “Όλοι μας είμαστε αμαρτωλοί, οι προσωπικές και καθημερινές όμως αμαρτίες του καθενός δεν διώχνουν την χάρη του Θεού από τη ζωή μας. Όταν όμως νομοθετούνται πράξεις ενάντια στον Λόγο Του, τότε έρχεται η καταδίκη μας».

Κλείνοντας, συνέστησε σε όλους: “Προσευχή και προσοχή», συμπληρώνοντας πως: “όλα γύρω μας μεταβάλλονται, εμείς όμως οφείλουμε, όσοι απομείνουμε, να μείνουμε πιστοί στην ιστορία, τις αρχές, τις αξίες και τα πιστεύω μας, κόντρα σε όλους εκείνους που προσπαθούν να τα αλλάξουν. Αμαρτωλοί μεν αλλά πιστοί σε εκείνα που παραλάβαμε».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε στον προαύλιο χώρο του Ναού, σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα ο Καθαγιασμός των υδάτων από τον Μητροπολίτη ενώ κατά το έθιμο άφησαν περιστέρια να πετάξουν ελεύθερα στον ουρανό.

theofaneia_agmarina_11
theofaneia_agmarina_9
theofaneia_agmarina_12
theofaneia_agmarina_14
theofaneia_agmarina_2
theofaneia_agmarina_4
theofaneia_agmarina_5
theofaneia_agmarina_10
theofaneia_agmarina_7
theofaneia_agmarina_1
theofaneia_agmarina_3
theofaneia_agmarina1_13
theofaneia_agmarina_6
theofaneia_agmarina_8
theofaneia_agmarina_13
theofaneia_agmarina1_4
theofaneia_agmarina1_6
theofaneia_agmarina1_7
theofaneia_agmarina1_1
theofaneia_agmarina1_3
theofaneia_agmarina1_2
theofaneia_agmarina1_8
theofaneia_agmarina1_9
theofaneia_agmarina1_11
theofaneia_agmarina2_1
theofaneia_agmarina2_2
theofaneia_agmarina2_5
theofaneia_agmarina2_7
theofaneia_agmarina2_9
theofaneia_agmarina2_10