You are currently viewing Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Αρτα, για τον Όσιο Μάξιμο τον Γραικό

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Αρτα, για τον Όσιο Μάξιμο τον Γραικό

  • Reading time:8 mins read

Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Μαξίμου του Γραικού στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου στην περιοχή «ΤΡΙΓΩΝΟ» της Άρτας.

Του πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ ο οποίος ομίλησε περιεκτικά για την πλούσια δράση και προσφορά του Οσίου Μαξίμου στην διαφώτιση και μετακένωση του γνήσιου Ορθοδόξου πνεύματος στο λαό των Ρώσων.

Στο Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος ο οποίος στο τέλος ευχαρίστησε θερμά το Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ για την παρουσία και τη συμμετοχή του στην πανήγυρη του τοπικού μας Αγίου, ευχόμενος όπως σύντομα αποπερατωθεί ο κυρίως Ναός ώστε να αξιωθούμε μέσα σ΄αυτόν να λατρεύουμε εις το εξής τον Πανάγαθο Θεό, δια πρεσβειών της Παναγίας της Παραμυθίας και του Οσίου Μαξίμου του Γραικού.

Της πανηγύρεως λάμπρυνε με τις βυζαντινές μελωδίες ο καλλιφωνότατος και μουσικολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Νικόδημος Καβαρνός και χορός Ιεροψαλτών του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ν. Άρτης υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Κόκκινου.

arta-1

arta-2

arta-3

arta-4

arta-5

arta-6

arta-7

arta-8

arta-9

arta-10

arta-12

arta-13

arta-14

arta-15

arta-16

arta-17

arta-18

arta-19

arta-20

arta-21

arta-22

arta-23

arta-24

arta-25

arta-26