You are currently viewing Αρχιεπίσκοπος: “Τι βάζουμε μπροστά; Το κόμμα ή την πατρίδα;”

Αρχιεπίσκοπος: “Τι βάζουμε μπροστά; Το κόμμα ή την πατρίδα;”

  • Reading time:0 mins read

Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου “Αποστολή Αγάπης” της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Το νέο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως και της ΜΚΟ “Αποστολή” βρίσκεται στην υπόγεια διάβαση του ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής.

Στη συνέχεια τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, παρουσία του Δημάρχου και των Τοπικών Αρχών καθώς και πλήθους κόσμου.

Μετά το πέρας του αγιασμού ο Μητροπολίτης Γαβριήλ αφού καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “από την πρώτη στιγμή της εκλογής το πρώτο που κάναμε είναι αυτό που μας έμαθε ο Μακαριώτατος, να είμαστε κοντά στους ανθρώπους.”

“Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, και μας παραχώρησε τον χώρο αυτό που είναι σε ένα πάρα πολύ καλό σημείο”, πρόσθεσε ο κ. Γαβριήλ.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Νέου Ηρακλείου ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την παρουσία του, καθώς και τον Σεβασμιώτατο για την άριστη συνεργασία που έχουν από την πρώτη ημέρα.

“Εκκλησία και Τοπική Αυτοδιοίκηση σφραγίζουμε απόψε μια συνεργασία” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Μπάμπαλος.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέλειψε να αναφερθεί στο σημερινό γεγονός, τονίζοντας ότι τον κάλυψαν ο Σεβασμιώτατος και ο Δήμαρχος.

“Ένας μεγάλος λογοτέχνης, Έλληνας, ο Γιώργος Θεοτοκάς, γράφει ένα κομμάτι στους στοχασμούς του, ρωτούν πολλοί νέοι, τί μας χρειάζεται η Εκκλησία, τί προσφέρει η Εκκλησία σήμερα; Εγώ, λέει, που πέρασα από διάφορα στάδια και περιπλανήθηκα και διάβασα και μελέτησα, θα ήθελα να πω το εξής: Η Εκκλησία ήταν, είναι και θα είναι για δύο σκοπούς. Πρώτα από όλα, να ημερώσει τον άνθρωπο, να τον μάθει από πού έρχεται, πού πηγαίνει, να τον καλλιεργήσει, να μη γίνει εμπόδιο για την ελευθερία, να τον αφήσει να δημιουργήσει και, ύστερα, τον όποιο άνθρωπο υποφέρει, είναι πλάι του, έχει δυσκολίες, είναι χτυπημένος, να τον συνδράμει, να τον βοηθήσει. Δεν είπε όμως τίποτε άλλο, παρά μόνο επανέλαβε αυτό που είχε ρωτήσει κάποιος το Χριστό μας, για πες μου, του είπε, Κύριε, εγώ θέλω να ζήσω ευτυχισμένος, θέλω φεύγοντας από αυτή τη ζωή να είμαι ήρεμος, πες μου ποιο είναι το νόημα της ζωής. Και ο Χριστός του είπε: Αγάπα με όλη τη δύναμη της ψυχής σου, τη διάνοια, το Θεό, και ύστερα τον άνθρωπο, το συνάνθρωπο, όποιος είναι πλάι μας. Αν αυτά τα δύο πράγματα τα τηρήσεις, αυτό είναι το νόημα της ζωής”, ανέφερε ο Μακαριώτατος.

Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τα είπε έξω από τα δόντια τονίζοντας: “Εγώ είμαι πατέρας και μπορώ να λέω και πράγματα παραπάνω. Τι βάζουμε μπροστά; Το κόμμα η την πατρίδα;”