You are currently viewing Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ”Ούγγρος θα επενδύσει 7 δις στον τουρισμό”

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ”Ούγγρος θα επενδύσει 7 δις στον τουρισμό”

  • Reading time:1 mins read

Μεγάλη επένδυση στον τομέα του τουρισμού με Ούγγρο επιχειρηματία να ετοιμάζεται να επενδύσει 7 δισεκατομμύρια ευρώ αποκαλύπτει ο Αρχιεπίσκοπος.

Για την κατάσταση της οικονομίας επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση Χριστόφια και τον τρόπο ζωής των πολιτών.

«Εκεί (στην Πάφο), η επένδυση θα είναι μεγάλη. Ενώ ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα ξενοδοχείο, άλλαξε ο επενδυτής και είναι αυτός ο Ούγγρος που θέλει να ξοδέψει 7 δισ. και να κάνει ολόκληρη πόλη. Στην κοινοπραξία θα είναι Αμερικανοί, Ρώσοι, Ινδοί, Κινέζοι και Ιάπωνες», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της εκκλησίας στην επένδυση, λέγοντας ότι μόλις γίνει, η Κύπρος θα βγει αμέσως, κατά την έκφρασή του, από την κρίση.

«Εμείς θα τους δώσουμε μια έκταση που έχουμε εκεί επί της θαλάσσης. Νομίζω 80 – 90 χιλιάδες, αλλά θα πάρουν εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα από την κυβέρνηση. Υπάρχει εκεί χαλίτικο κτήμα που απαλλοτριώθηκε επί Μακαρίου και δόθηκε στους πρόσφυγες και τώρα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να την ενοικιάσει μακροχρόνια στους επενδυτές για να κάνουν την επένδυση», εξήγησε.

Ευθύνες στον λαό…

Ένα χρόνο μετά το κούρεμα καταθέσεων ο Αρχιεπίσκοπος κατονόμασε ως πρώτο υπαίτιο τον λαό, λέγοντας ότι όταν πάει να ψηφίσει δεν ξέρει ποιόν να ψηφίσει.

«Όταν ερχόταν η κρίση η τότε κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο. Οι πολίτες ήθελαν να περνούν ζωή εξωφρενική με δάνεια. Ήθελαν να χτίσουν μεγάλα σπίτια, να αγοράσουν μεγάλα αυτοκίνητα, να κάνουν διακοπές με δάνεια και ήρθαμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος, μιλώντας στην Ορά, επέρριψε ευθύνες και για την κατάσταση του τραπεζικού τομέα.

«Τούτο οφείλεται στη διοίκηση της προηγούμενης κυβέρνησης αφενός, αλλά πολύ περισσότερο στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Είχε καταρρεύσει μια τράπεζα και αντί να παραμείνουν σ’ εκείνη που κατέρρευσε, πιστεύω ότι ήθελαν να καταρρεύσουν όλο το σύστημα των τραπεζών γιατί αν κατέρρεε η Τράπεζα Κύπρου δεν θα μπορούσε τίποτε να σταθεί στον τόπο. Ξεπίτηδες θέλω να πιστεύω ότι το έκαναν», κατέληξε.