You are currently viewing Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: ”Η Εκκλησία είναι στο πλευρό σας”

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: ”Η Εκκλησία είναι στο πλευρό σας”

  • Reading time:0 mins read

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των Μελών της ΔΙΣ με τους Τοπικούς Φορείς της Κεφαλονιάς, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά τον ισχυρό σεισμό και τις μετασεισμικές δονήσεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθυνόμενος στους τοπικούς φορείς, ανέφερε ότι “το πνεύμα και η σκέψη της εκκλησίας βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κεφαλονιά.”

“Διακόψαμε την συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, για να βρεθούμε κοντά σας, και να ακούσω εσάς και τον κόσμο. Συνεργαζόμαστε με την πολιτεία για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση”, πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι “πρέπει να έχουμε ελπίδα και πίστη στον Θεό και όλα θα πάνε καλά””.

Η ΜΚΟ “Αποστολή” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, απέστειλε ήδη 4 τόνους τρόφιμα, καθώς και δέκα παλέτες με εμφιαλωμένο νερό γιατί υπάρχει πρόβλημα με την ύδρευση.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρά την εντονή βροχή, έννοιωσε την ανάγκη να επισκεφθεί το Ληξούρι, όπου θα στηθεί το συσσίτιο στο οποίο θα μαγειρεύει ο Ελληνικός Στρατός.

Τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο και την Συνοδείτα του, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Σεβ. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων, με κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΦΩΤΟ: Χρήστος Μπόνης