Απρόοπτα και συγκίνηση στα Θεοφάνεια ανά την Ελλάδα

  • Reading time:1 mins read

Πηγή: www.real.gr

Συγκλόνισε ο Λαρισαίος αθλητής της Ναυταθλητικής Ένωσης Λάρισας Γιώργος Φασούλας με τις δηλώσεις του αμέσως μετά την παράδοση του τιμίου σταυρού στον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο και τις ευλογίες του ιεράρχη.

«Εμείς πέφτουμε στα παγωμένα νερά για ευλογία και φώτιση και κάποιοι συνάνθρωποί μας για το όνειρο μίας καλύτερης ζωής. Εύχομαι ο καλός Θεός να μας φυλάει και να μας φωτίζει όλους μας».

Το λάθος με τον σταυρό στα Ιωάννινα και το …”τσάμπα τρέχετε” του ιερέα

Ένα απρόοπτο σημειώθηκε κατά τον αγιασμό των υδάτων στην λίμνη των Ιωαννίνων.Την ώρα που ο ιερέας πήγε να ρίξει τον σταυρό, τρεις άνδρες μπερδεύτηκαν και βούτηξαν στο νερό πριν πέσει ο σταυρός.

Τότε ακούστηκε μια φωνή από το μικρόφωνο των ιερέων να λέει “Τσάμπα τρέχετε”.

Το απρόοπτο του αγιασμού των υδάτων στο Ωραιόκαστρο

Με λαμπρότητα αλλά και με ένα μικρό απρόοπτο γιορτάστηκε ο αγιασμός των υδάτων στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό κέντρο του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους ιερέας πατέρας Νικόλαος, δεν …κατάφερε να ρίξει με την πρώτη προσπάθεια τον σταυρό στην ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, με αποτέλεσμα να πέσει δίπλα, λίγα μέτρα μακριά, ανάμεσα στον κόσμο.

Με κλαρίνα βούτηξαν για τον σταυρό, στα παγωμένα νερά του μυθικού Αχέροντα

Στα παγωμένα νερά του Αχέροντα, βούτηξαν θαρραλέοι νεαροί πιστοί για να πιάσουν τον σταυρό, τηρώντας το αιώνιο έθιμο των Θεοφανείων.

Είχε προηγηθεί στις 7:30 θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γλυκή Παραμυθιάς ενώ στις 11:00 πραγματοποιήθηκε η τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται με την συνοδεία του παραδοσιακού Ηπειρώτικου κλαρίνου.

Γυναίκα βούτηξε με τα ρούχα στα παγωμένα νερά του Δαφνώνα

Με το χιόνι να κάνει ακόμη αισθητή την παρουσία του, το κρύο και την ομίχλη να συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, και αρκετό κόσμο τελέσθηκαν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις αγιασμού των υδάτων, στον Δαφνώνα στην ορεινή Ξάνθη.

Ανάμεσά τους μάλιστα και μια γυναίκα, πράγμα ιδιαίτερα σπάνιο, η οποία μάλιστα βρέθηκε πολύ κοντά στο να πιάσει τον Σταυρό.