You are currently viewing «Αποστολή» με στόχο την Πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους–Να το δούμε κι αυτό και να… γελάσουμε!

«Αποστολή» με στόχο την Πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους–Να το δούμε κι αυτό και να… γελάσουμε!

  • Reading time:1 mins read
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Έντονες ζυμώσεις παρατηρούνται μεταξύ εκκλησιαστικών και κυβερνητικών παραγόντων με θέμα την θέση του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους.

Ανάμεσα στους διεκδικητές της θέσης είναι κι ένας στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ο γενικός διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» κ. Κώστας Δήμτσας ο οποίος φέρεται να έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να αναλάβει την θέση αυτή, παρά το γεγονός πως ο οργανισμός τον οποίο διοικεί σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων εξαιτίας της συνεχώς διογκούμενης ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο κ. Δήμτσας ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με την Ι. Μονή Βατοπαιδίου αλλά και με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες, έχει εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία να αναλάβει την συγκεκριμένη θέση κάτι το οποίο μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει καταστεί δυνατό.

Καλά ενημερωμένες πηγές του orthodoxia.info είναι σε θέση να γνωρίζουν πως τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσπάθειες από την πλευρά του κ. Δήμτσα, ο οποίος σήμερα ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη όπου το απόγευμα έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια συνάντηση ήταν παρών και ο αδερφός του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης.

Τη θέση του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κατέχει σήμερα ο δικηγόρος κ. Αρίστος Κασμίρογλου. Τοποθετήθηκε το 1996 ως Αναπληρωτής Διοικητής επί διοικήσεως κ. Σταύρου Ψυχάρη και από τον Απρίλιο του 2010 είναι ο ίδιος Διοκητής.

Θεωρείται ως άνθρωπος χαμηλών τόνων, αποδεκτός από το σύνολο των Μονών του Άθωνα και διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και με την Εκκλησία της Ελλάδος.

ΠΗΓΗ: / orthodoxia.Info