You are currently viewing Ανέγερση Ορφανοτροφείο στην Σιέρρα Λεόνε

Ανέγερση Ορφανοτροφείο στην Σιέρρα Λεόνε

  • Reading time:1 mins read

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη Freetown, πρωτεύουσα της Σιέρρα Λεόνε, που εδώ και ένα χρόνο μαστίζεται από τον θανατηφόρο ιό έμπολα.

Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος και οι γηγενείς κληρικοί.

Με την άδεια και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Αλέξανδρο Καμάρα και Διάκονο τον Αναγνώστη Κυριάκο Κομόρα.

Ο νέος Διάκονος είναι ο πρώτος απόφοιτος της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας από την Σιέρρα Λεόνε και είναι υπεύθυνος της λειτουργίας των κατηχητικών σχολείων και υπεύθυνος για την νεολαία.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον κλήρο και στους πιστούς, τις ευχές, τις ευλογίες και την αγάπη του Πατριάρχη και τόνισε μεταξύ άλλων ότι τους τελευταίους 12 μήνες ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος προσεύχεται καθημερινά για την Σιέρρα Λεόνε και για τις χιλιάδες θύματα του έμπολα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην σημαντική παρουσία και προσφορά του π. Θεμιστοκλή, «του πραγματικού σύγχρονου ήρωα» όπως τον αποκάλεσε και με δυνατό χειροκρότημα επιβεβαίωσε το εκκλησίασμα, που μέχρι σήμερα στέκεται με μεγάλο κίνδυνο για την ζωή του δίπλα στον δοκιμαζόμενο αδελφό του, και χωρίς να φοβάται τον θανατηφόρο ιό ανακουφίζει καθημερινά εκατοντάδες συνανθρώπους του, προσφέροντας τρόφιμα, φάρμακα κ.α. μα πάνω από όλα τον Λόγο του Κυρίου και το παράδειγμα του καλού Σαμαρείτη.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του Πνευματικού στον π. Ελευθέριο Edmonson και στον π. Βάιο Hancile και προχείρισε πέντε αναγνώστες μέλη της χορωδίας και κατηχητές.

Τέλος στον προαύλιο χώρο του ναού και στην παρουσία του Υπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, έγινε η τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου για την ανέγερση ορφανοτροφείου, που θα προσφέρει καταφύγιο, στοργή και θαλπωρή σε παιδιά που έχασαν τους γονείς τους από τον έμπολα.

Ο κ. Υπουργός στον χαιρετισμό του, εκ μέρους του Προέδρου της χώρας ευχαρίστησε την Ορθόδοξη Εκκλησία για την μέχρι σήμερα κοινωνική της προσφορά στην Σιέρρα Λεόνε, και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της μεγάλης δοκιμασίας του έμπολα, που αποδεκάτισε τον πληθυσμό και οδήγησε την χώρα σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές του δεκαετούς εμφύλιου πολέμου.

Επίσης τόνισε ότι για πρώτη φορά η μεταπολεμική κυβέρνηση δίδει άδεια για λειτουργία ορφανοτροφείου και αυτό το κάνει λόγω της μεγάλης εμπιστοσύνης που έχει στην Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία έχει αποδείξει μέχρι σήμερα ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για τους αναξιοπαθούντες.