You are currently viewing Αγιασμός Πολυδύναμου ιατρείου στην Κάσο (ΦΩΤΟ)

Αγιασμός Πολυδύναμου ιατρείου στην Κάσο (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:2 mins read

Στην ιστορική και ακριτική Κάσο βρέθηκε την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 ο εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας μετά της συζύγου του, προκειμένου να παραστεί στην έναρξη του Εθνικού Προγράμματος Αγωγής – προαγωγής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που υλοποιείται από την Πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού με δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Το πρόγραμμα στοχεύει στη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους των μικρών νησιών με κινητές μονάδες, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με υπερσύγχρονα μηχανήματα και με κλιμάκια ιατρών όλων των ειδικοτήτων.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο συνόδευε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός και ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων κ. Παναγιώτης Μίχαλος, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Κάσου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Κάσου κ. Δημήτρης Ερωτόκριτος, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος κ. Ιωάννης Ηλιόπουλος, ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Διοικητής της 8ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχος κ. Ιωάννης Αργυρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΑΕΜΥ κ. Φώτιος Σερέτης και άλλοι.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό στο Πολυδύναμο ιατρείο που κατασκεύασε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Κάσο συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Καλλίνικο Μαυρολέοντα, τον Ιεροδιάκονο της Μητροπόλεως π. Αμβρόσιο Μαναρουλά και τους Ιερείς του νησιού.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβ. κ. Αμβρόσιος μετέφερε τις ευχές της ΑΘΠ του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ευχαρίστησε τον κ.Πρόεδρο για την για τρίτη φορά παρουσία του στα νησιά μας και το ενδιαφέρον του για τους κατοίκους των δύο ακριτικών μας νησιών και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι και με τη δική του προσωπική συμβολή θα ολοκληρωθούν επιτυχώς οι εργασίες ανέγερσης του νέου νοσοκομείου της Καρπάθου, που θα κτισθεί σε οικόπεδο που παραχώρησε δωρεάν η Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος κ.Αμβρόσιος και οι Ιερείς, μαζί με τους κατοίκους του νησιού, έκαναν σειρά εξειδικευμένων εξετάσεων στο Πολυδύναμο Ιατρείο και τις κινητές μονάδες της «Πολυκλινικής».

Έτσι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και τις δυνατότητες εξετάσεων σε ένα μικρότατο νησί που παρέχουν τα υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα των Μονάδων.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις πολλές ευχαριστίες και τους επαίνους του προς τους θεράποντες ιατρούς για το επιτελούμενο υψηλό έργο στην ακριτική Κάσο.

kasos2

kasos2a

kasos3

kasos4

kasos5