You are currently viewing Έντονη διαμαρτυρία της Εκκλησίας της Κρήτης για τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος

Έντονη διαμαρτυρία της Εκκλησίας της Κρήτης για τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος

  • Reading time:0 mins read

Η Ιερά Επαρχιακή Συνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2014 στο Ηράκλειο σε Συνεδρία και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της αρμοδιότητός της.

Η Ιερά Σύνοδος εκφράζει τη συμπαράστασή της στο σεισμόπληκτο λαό της Κεφαλλονιάς και ενημέρωνει ότι ήδη, με πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Ιερών Μητροπόλεων της Μεγαλονήσου, συγκεντρώνεται κάθε είδους βοήθεια για τους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας.

Επίσης, σχετικά με την επικείμενη καταστροφή χημικών υλικών στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, δίπλα στη Μεγαλόνησο Κρήτη, γεγονός που θα προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή με ανυπολόγιστες συνέπειες, η Ιεραρχία της Μεγαλονήσου, εκφράζει, για άλλη μια φορά, την έντονη διαμαρτυρία της προς κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο και τονίζει την ανάγκη διαφύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Με αφορμή την είσοδό μας, σε λίγες ημέρες, στην κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Ιερά Σύνοδος εύχεται στον πιστό λαό της Μεγαλονήσου να διέλθουμε όλοι με μετάνοια και προσευχή την επικείμενη περίοδο και να αξιωθούμε να εορτάσουμε με χαρά την Ανάσταση του Κυρίου μας.