You are currently viewing Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά κ.Πρωθυπουργέ;

Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά κ.Πρωθυπουργέ;

  • Reading time:1 mins read

Του Μανώλη Παπαγιαννάκη

Με κατάπληξη και αγανάκτηση παρακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα την μεροληπτική στάση της πολιτείας έναντι του πληρώματος της Εκκλησίας σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης της δημόσιας υγείας. Καλοπροαίρετα σκεπτόμενοι, προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο αποχριστιανοποίησης της Πατρίδας μας. Επιεικώς φερόμενοι, προσπαθούμε να παραβλέψουμε και να δικαιολογήσουμε την χοτζαϊκή συμπεριφορά και τον γκεσταπίτικο τρόπο με τον οποίο μας ανακοινώθηκαν τα έως τώρα σκληρά, μονομερώς για τους χριστιανούς, μέτρα.

Τα γεγονότα όμως, όπως εξελίχθηκαν, μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν.Και αν ήταν η προηγούμενη άθεη Κυβέρνηση θα λέγαμε ότι δεν περιμένουμε κάτι καλό απο αυτούς. Αλλά η παρούσα Κυβέρνηση εκλέχτηκε με άλλο πρόσωπο. Δεν περιμέναμε αυτή την εχθρική συμπεριφορά! Δεν με πείθει αυτό που λένε «για το καλό μας», έγιναν όλα αυτά! Αν ζούσε ο αείμνηστος Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είμαι βέβαιος ότι θα σφύριζε μερικά φωνήεντα στον υιό του. Ο οποίος καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να φέρει τα πράγματα στο σωστό δρόμο αλλά δεν ακούει πάντα τους σωστούς ανθρώπους!

Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στην τελευταία του επιστολή προς τον χιλιοπροδωμένο Ελληνικό λαό έγραφε: «Σεις ξέρετε πόσους ανθρώπους ο Σατανάς ευρίσκει και χρησιμοποιεί ως όργανα του δια να φράξουν τον δρόμο της σωτηρίας εκείνων που θέλουν να σωθούν. Διαστρέφει τις σκέψεις των, πορώνει τις καρδίες των και τυφλώνει το φως των, ώστε να μη βλέπουν το καλόν και να μεταχειρίζωνται και τα άδικα και τα πιο σκληρά απάνθρωπα μέσα για να σταθούν εμπόδιον εις τον δρόμο της σωτηρίας. Αυτοί όλοι, όσον και εάν ομοιάζουν με φίδια και σκορπιούς, συντρίβονται με την βοήθεια του Θεού».

Αυτά που ζήσαμε την φετεινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή, την Μεγάλη Εβδομάδα, το Άγιο Πάσχα και συνεχίζουμε –Κύριος οίδε έως πότε- ήταν όντως εκτός από πρωτόγνωρα, «άδικα και τα πιο σκληρά απάνθρωπα μέσα» που χρησιμοποίησαν -ναι, θα το πούμε- τα όργανα του σατανά.

Μπορούν οι εκπρόσωποι του υπουργείου υγείας να επισκέπτονται οικισμούς και ομάδες, όπου υπάρχουν κρούσματα του ιού, χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης;

Έχει το δικαίωμα ο πρωθυπουργός της χώρας έργω και λόγω να στηρίζει ενέργειες (λέγε συναυλίες) που αντίκεινται στην υπάρχουσα νομοθεσία;

Ήταν νόμιμο και εγκεκριμμένο από τον δήμαρχο Αθηναίων η εν κινήσει συναυλία προς ηθική στήριξη των πολιτών, και παράνομη και καταχρηστική η απόφαση άλλων δημάρχων να μεταδώσουν το άγιο Φως προς ευλογία στους συμπολίτες τους;

Ωστόσο, μας επέβαλαν δια ροπάλου την μη συμμετοχή μας στις ιερές Ακολουθίες. Και το αποδεχθήκαμε.

Μας απαγόρευσαν την προσκύνηση του Εσταυρωμένου και του Επιταφίου. Τις λιτανείες ιερών Λειψάνων, ιερών Εικόνων… Το υποστήκαμε κι αυτό.

Μας στέρησαν του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. Σκύψαμε πάλι το κεφάλι και ανεχθήκαμε την εσχάτη των ποινών.

Ενοχοποιήθηκαν αλαζονικά οι προσφιλείς μας νεκροί, το κεράκι στο μανουάλι, η καμπάνα, το μεγάφωνο της Εκκλησίας! Γιατί; Μήπως πρόκειται για ξενιστές ή φορείς του νέου κορονοϊού;

«Εις οίους καιρούς τετήρηκας ημάς, Κύριε»!

Συσταυρωθήκαμε με τον Κύριό μας, αλλά μας απαγορεύθηκε να συναναστηθούμε! Ταπείνωσαν την Εκκλησία, αλλά «και πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής».

Πόλεμος; Ίσως… Σίγουρα όμως αγώνας. Και στον κοινό υπέρ πίστεως αγώνα κανείς μας ας μην υστερήσει. Το «μικρό ποίμνιο», το ευλογημένο «λείμμα» ας μείνει πιστό στην πίστη των πατέρων μας. Ας φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων και με μπροστάριδες τους επισκόπους και τους ιερείς μας ας ενωθούμε για να αντιμετωπίσουμε την καταιγίδα που έρχεται. Οι καιροί ου μενετοί.