You are currently viewing  Τρίτη 28 Απριλίου:μια  συμβολική ημέρα που πρέπει να δείξουμε ότι περισσότερο πιστεύουμε παρά φοβόμαστε!

 Τρίτη 28 Απριλίου:μια συμβολική ημέρα που πρέπει να δείξουμε ότι περισσότερο πιστεύουμε παρά φοβόμαστε!

  • Reading time:1 mins read

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Για την Τρίτη 28 Απριλίου , η θεία πρόνοια, (για άλλους η τύχη) , στο ιστορικό ημερολόγιο της Εκκλησίας της Ελλάδος θα αναφέρει δύο σπουδαία γεγονότα που την σημάδεψαν  απο ιδρύσεώς της.
Το μεν πρώτο αφορά την ιστορική  και από πάσης πλευράς μεγαλειώδη και πανηγυρική εκλογή ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος,  του από Δημητριάδος και Αλμυρού Μακαριστού Χριστοδούλου, μέσα από μια πρωτοφανή και μοναδική διαδικασία εκλογής, που όμοιά της δεν  είχε ξαναζήσει η Εκκλησία μας στο παρελθόν.

Πρόκειται για ένα  γεγονός που χαροποίησε όλον τον Ορθόδοξο κόσμο, εντός και εκτός συνόρων και το οποίο  εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ως μία κορυφαία και σωτήρια απόφαση της Ιεραρχίας για την σύγχρονη  πορεία της Εκκλησίας στον κόσμο.

Το δεύτερο γεγονός που κατά μία θεϊκή συγκυρία συμπίπτει με την ημέρα εκλογής  του Χριστοδούλου ως Προκαθημένου της  Εκκλησίας μας , έχει να κάνει με όλα αυτά που βιώνουμε ως λαός  και ως  Εκκλησία, εξαιτίας του κορονοϊού που αναστάτωσε τον πλανήτη ολάκερο και άλλαξε- ίσως  για πάντα- τις ζωές μας.
Μόνο ένα πράγμα, όμως, δεν πρόκειται να αλλάξει: την πίστη  μας και την προσήλωσή μας προς  την Ορθόδοξη Παράδοση.
Αύριο  Τρίτη 28 Απριλίου λοιπόν, λήγει η παράταση που επέβαλαν τα συναρμόδια Υπουργεία με την υπερβολική και προδήλως αντισυνταγματική  , Κοινή Υπουργική Απόφαση ( ΚΥΑ )Δ1α/ΓΠ οικ.23093/06 Απριλίου 2020, ΦΕΚ Β’ 1178., η οποία για πολλούς λόγους έπασχε νομικά, ηθικά και εκκλησιαστικά!
Η ΚΥΑ αυτή  παρατείνει την ισχύ της ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΠΟΙΉΣΗ ,  σε συνέχεια προηγουμένων ΚΥΑ το  ΚΛΕΊΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΏΝ μέχρι την Τρίτη, 28 Απριλίου 2020.
Δηλαδή η Ελληνική Πολιτεία με αφορμή την προστασία της υγείας των πολιτών  επέβαλε μέτρα   που ούτε οι Γερμανοί δεν τόλμησαν.

Έτσι, λοιπόν η σημαδιακή  αυτή  ημέρα θα αποτελέσει συμβολικά την απαρχή μιας νέας και πιο ελεύθερης κατάστασης,  απο τον πρόσκαιρο αυτόν ζυγό που  επεβλήθη στην Εκκλησία, η οποία με δική της ευθύνη- δυστυχώς- αποδέχθηκε.
Και είναι πολύ πιθανόν αυτό  να αποτελέσει ένα κακό προηγούμενο  για επιβολή στο μέλλον πολύ κακών και δυσάρεστων καταστάσεων για την Εκκλησία μας.

Γι’ αυτό Άγιοι Αρχιερείς, όσοι τουλάχιστον χειροτονηθήκατε και λάβατε την Αρχιερωσύνη από τα χέρια του αείμνηστου Χριστοδούλου,αλλά και εσείς που γίνατε αργότερα, αλλά  τον γνωρίσατε, συνεργαστήκατε μαζί του και μπολιαστήκατε απο την ευεργετική παρουσία του, φερθείτε όπως πρέπει σε αυτό το σταυροδρόμι!

Δικαιώστε τις προσδοκίες που είχε απο σας και τιμήσετε  με το γνήσιο  εκκλησιολογικό φρόνημά σας και την Αρχιερατική λεβεντιά σας  το πρωΐ της Τρίτης την Εκκλησία.

Από τη δική σας στάση εξαρτώνται όλα.
Και μαζί με τους Ιερείς σας και τα υπόλοιπα στελέχη των Μητροπόλεων σας, να κάνετε  στις καθέδρες των Μητροπολεών σας όσα δεν κάνατε τη Μεγάλη  Εβδομάδα.
Και να ψάλλετε  το ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ  και τον Εθνικό μας  Ύμνο και όλοι εμείς να καμαρώνουμε για τους Εκκλησιαστικούς μας  ηγέτες που ξέρουν πότε να υποχωρούν( για το καλό μας) αλλά και πότε να κάνουν το μεγάλο βήμα!
Και να είστε βέβαιοι ότι και ο  Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος   Χριστόδουλος θα σας  «καμαρώνει» γιατί θα διαπιστώνει ότι έβαλε σωστές και γερές  βάσεις στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος , ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα  την ανυπέρβλητη πορεία της.
Σεβασμιώτατοι Αγιοι Αρχιερείς σταθείτε  στο ύψος των ιστορικών  στιγμών  που περνάμε…
Πηγαίνετε πρός την πλευρά της δόξας  και όχι της καταστροφής!
ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ!
Καιρός να δείξουμε ότι θα αναστηθούμε και μείς!
Ας μην διαψεύσουμε  τις χρηστές αυτές ελπίδες όλοι μας!
Και  αύριο ας δείξουμε ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει!Ας μη φοβηθούμε άλλο! Ας δείξουμε ότι περισσότερο πιστεύουμε παρά φοβόμαστε!