You are currently viewing Φθιώτιδος Νικόλαος, προς τους Επιτρόπους: ”Είσθε οι πολυτιμότεροι συνεργάτες μας”

Φθιώτιδος Νικόλαος, προς τους Επιτρόπους: ”Είσθε οι πολυτιμότεροι συνεργάτες μας”

  • Reading time:1 mins read

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Σύναξη των νέων Εκκλησιαστικών Επιτρόπων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού της Κέντρου, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου το πρωί.

Σκοπός της Συνάξεως ήταν η επικοινωνία και η σύσφιξη των σχέσεων της Κεντρικής Διοικήσεως με τα στελέχη των Ενοριών και μεταξύ τους.

Η Σύναξη άρχισε με αγιασμό που ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Ακολούθως ο Σεβασμιώ­τα­τος ευ­χα­ρί­στη­σε τους Προέδρους και τους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους, άν­δρες και γυ­ναί­κες, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και ευ­χή­θηκε αυτή η επικοινωνία να βοηθήσει, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την μεγάλη τιμή που τους επε­φύ­λαξε η τοπική μας Εκκλησία, να τους ορί­σει στενούς συνεργάτες της στην διοί­κηση και διαχείριση των κατά τό­πους ενοριών και να καταλάβουν την με­γά­λη ευθύνη πού έχουν απέ­να­ντι στο Θεό και στους ενορίτες τους, οι οποίοι περιμένουν από αυτούς τέλεια διαγωγή και πρόοδο στην ενορία.

Κατόπιν η μικτή χορωδία του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Παγκρατίου Λαμίας, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ευθυμίου Τσούμα απέδωσε τραγούδια με τη συνοδεία μουσικού οργάνου και στη συνέχεια προβλήθηκε ένα δεκάλεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο τα «έργα αγάπης και διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος», το οποίο προέβαλε τα ιδρύματα και τις φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της Μητροπόλεώς μας.

Την Σύναξη έκλεισε ο Ποιμενάρχης μας, ο οποίος εζήτησε από τους νέους επιτρόπους σεβασμό στις διατάξεις του Καταστατικού χάρτου, καλή συνεργασία με τούς Εφημερίους – Προέδρους και τους συνερ­γά­τες του ενοριακού έργου, ευγενική μεταχείριση των ενοριτών και προσωπική πνευματική ζωή.

Συγκεκριμένα ανέφερε ο Ποιμενάρχης μας: «Εσείς είστε οι πολυτιμότεροι συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως, που υλοποιείτε στην Ενορία σας τα σχέδια και τα προγράμματα της τοπικής μας Εκκλησίας. Από εσάς εξαρτάτε κατά μέγα μέρος η καλή γνώμη του λαού για την Εκκλησία. Σας παρακαλώ να εργάζεσθε με πίστη στο Θεό και αγάπη προς τον κάθε άνθρωπο, η δε νομιμότητα και διαφάνεια να διακρίνει κάθε ενοριακό έργο που γίνεται με δική σας προσωπική θυσία και βοήθεια των πιστών της Ενορίας σας.

Εάν ως Μητρόπολη Φθιώτιδος έχουμε επιδείξει επαινετή δραστηριότητα προς όλες τις πλευρές τούτο οφείλεται στην αγάπη των ιερέων και των επιτρόπων χωρίς τους οποίους τα οράματα του Μητροπολίτου ασφαλώς θα παραμένουν απραγματοποίητα και ανεφάρμοστα.

Επεδείξατε το ίδιο πνεύμα και κατά τη νέα αυτή τριετία της θητείας σας. Όλοι μαζί πρέπει με τη ζωή μας και τα έργα μας να δοξάσουμε το όνομα του Θεού και να στηρίζουμε τον δοκιμαζόμενο άνθρωπο της σημερινής κοινωνίας».

Τέλος ο Ποιμενάρχης μας παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό του μεγάλου φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για το έτος 2013, το οποίο όπως ανέφερε δεν οφείλεται στη διάθεση μεγάλων κονδυλίων, διότι τέτοια δεν διαθέτει, αλλά στη διάθεση της μεγάλης και ανεκτιμήτου περιουσίας της, που λέγεται λαός.

Στο τέλος δόθηκε σε όλους τους παρισταμένους εγκύ­κλιος για τα κα­θή­κοντα και τις υπο­χρεώσεις των Εκκλησιαστικών Συμβούλων και έντυπο υλικό ενώ προσφέρθηκε κέρασμα στην μεγάλη τραπεζαρία του Πνευματικού Κέντρου, όπου ο Σεβασμιώτατος είχε επικοινωνία με πολλούς επιτρόπους, οι οποίοι ζητούσαν την συμβουλή του για διάφορα θέματα της ενορίας τους.

Την Σύναξη ετίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κα. Ελένη Μακρή και κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς με τον Αντιδήμαρχο κ. Συλεούνη και ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος.