You are currently viewing Καλό ταξίδι Γιώργο και καλή απολογία!

Καλό ταξίδι Γιώργο και καλή απολογία!

  • Reading time:1 mins read

Του ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Τον αείμνηστο Γιώργο Ζερβό ελάχιστα τον γνώριζα και αυτό από απόσταση, εως το 1998 που εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ο μακαριστός Χριστόδουλος! Την εποχή εκείνη παρασυρμένος από ένα ερπετό που παρίστανε τον δημοσιογράφο μου άρχισε μία άγρια επίθεση από τις στήλες του “Ορθοδόξου Τύπου”. Οπως είχα υποχρέωση να πράξω προσέφυγα στη Δικαιοσύνη για να βρώ το δίκαιό μου! Πρωτόδικα δικαιώθηκα πλήρως και η απόφαση του δικαστηρίου ήταν υπέρ εμού! Όταν ήλθε η ώρα της έφεσης έβαλε πολλούς κοινούς μας γνωστούς να κάνω πίσω και να κλείσει το θέμα ! Εγώ έλεγα να επιδικαστεί πρώτα και μετά βλέπουμε! Ώσπου μία μέρα και ενώ ευρισκόμουν επαγγελματικό ταξίδι μου τηλεφώνησε ο ίδιος και παρακαλείται μου ζητούσε να κλείσουμε το θέμα! Δεν μπόρεσα να αντισταθώ μετά από τόσα που μου είπε! Έκτοτε γίναμε φίλοι και συναντιόμασταν πολύ συχνά και ανταλάσσαμε απόψεις ! Οφείλω να ομολογήσω οτι ειπχε καταπληκτική ενημέρωση σε όλα! Η επικοινωνία μας διατηρήθηκε μεχρι τότε που ξέσπασε το λεγόμενο εκκλησιαστικό τσουνάμι! Δυστυχώς δεν κράτησε καλή στάση ! Ο ίδιος μου αιτιολογείτο οτι άλλοι δίνουν τη γραμμή και εκείνος εκτελούσε! Όταν απειλήθηκε με νέες αγωγές και μηνύσεις συνεμορφώθη! Με καλούσε συχνά στην τηλεοπτική εκπομπή που είχε και τρόμαζε όταν τα έλεγα εξω από τα δόντια! Εσύ είσαι χειρότερος από μένα, μου έλεγε και γελούσε! Ναί, του απαντούσα, αλλά μονο όταν θυμώνω γιαυτό πρόσεχε! Αφ´ότου έκλεισε η εφημερίδα “Ελεύθερος” την οποία διηύθυνε, κατέρρευσε! Από τότε άλλαξε πολύ, και μελαγχόλησε και ας το έκρυβε επιμελώς! Είχε πολύ καλή ενημέρωση και ήξερε πολλά για πολλούς! Γιαυτό και κάποιοι τον φοβόντουσαν ! Μου έκανε εντύπωση όταν προ διετίας με πήρε για να μου πεί να προσέχω γιατί κάποιοι με έχουν στοχοποιήσει! Όταν βρεθήκαμε για να με ενημερώσει με άφησε άφωνο με την πληροφόρηση που είχε για θέματα που τα γνώριζαν ολίγοι αλλά κι εγώ τον άφησα άφωνο με την εξίσου καλή ενημέρωση που είχα!

Μιλούσε συχνά για διαφορα θέματα και συχνά μου έλεγε κάτι που το εκλάμβανα ως απολογία και συγνώμη για όσα στραβά και άδικα είχε γράψει κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου:

— Τον αδικήσαμε τον Χριστόδουλο φίλε Σωτήρη, μου έλεγε! Θα το καταλάβουμε πολύ σύντομα αλλά ειναι πλέον αργά!
Και αυτό για μένα ήταν αρκετό για να με κάνει να εξακολουθώ να τον εκτιμώ και μάλιστα διπλά !
Όταν μία ημέρα ρώτησε τη γνώμη μου για έναν Μητροπολίτη που ο ίδιος δεν εκτιμούσε, αλλά θεωρούσε φίλο μου και άκουσε να του περιγράφω με αντικειμενικά στοιχεία τον εν λόγω Ιεράρχη, μου είπε: — Σε παραδέχομαι! Αν γράφαμε εμείς οι δυο όσα ξέρουμε θα γινόταν χαμός, μου έλεγε κάθε φορά που με εύρισκε ενημερωμένο ! Αυτούς ήταν ο Γιώργος Ζερβός! Φίλος με τους φίλους του και εχθρός με τους εχθρούς του!
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει!
Αιωνία του η μνήμη! Καλό ταξίδι Γιώργο και καλή απολογία να έχεις!
Θα μας λείψεις είναι σίγουρο! Και κυρίως από τον “εκκλησιαστικό μικρόκοσμό μας”, όπως τον αποκαλούσες!
Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Στοιχεία από την επίγεια πορεία του.

———————————————

Ο Γιώργος Ζερβός, ήταν ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος με μεγάλη διαδρομή στο ρεπορτάζ και ειδικά το εκκλησιαστικό.

Εργάστηκε ως Διευθυντής Σύνταξης της εβδομαδιαίας Εκκλησιαστικής Εφημερίδος «Ορθόδοξος Τύπος».

Ο Γιώργος Ζερβός ως δημοσιογράφος ξεκίνησε την καριέρα του εκδίδοντας σε ηλικία 17 ετών (μαθητής Γυμνασίου) μηνιαία τοπική εφημερίδα, η οποία ήταν και το “μεγάλο σχολείο του”.

Εργάσθηκε σε πολλές ημερήσιες παραδοσιακές εφημερίδες ως ρεπόρτερ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Υπουργείων Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξεως, Εθνικής Άμυνας, Προεδρίας και Εξωτερικών.

Το 1987, ανέλαβε αρχισυντάκτης της εφημερίδας “Ελεύθερος”. Από το 2001 ήταν και Διευθυντής Συντάξεως της εβδομαδιαίας Εκκλησιαστικής Εφημερίδος “Ορθόδοξος Τύπος”.

Επί οκτώ χρόνια ήταν σχολιαστής στο Ραδιοφωνικό Σταθμό 9,84. Διετέλεσε επί 14 χρόνια ανταποκριτής σε Γερμανικά και Αραβικά ΜΜΕ.

Ηταν συγγραφέας ιστορικού βιβλίου, που διαπραγματεύεται την αιματοβαμμένη περίοδο 1944-1949.

Είχε συνεργασθεί ως σύμβουλος επικοινωνίας με μεγάλα γραφεία οικονομικών μελετών της Αθήνας και Ελληνοαραβικής κατασκευαστικής εταιρείας.

Είχε σπουδάσει πολιτικές και οικονομικές επιστήμες, φιλοσοφία και έχει παρακολουθήσει πολλά Αμερικανικά σεμινάρια οικονομικής θεωρίας.

Από το 1998 ήταν σχολιαστής-αναλυτής στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY.