You are currently viewing Ισόβια στη γιαγιά που πέταξε το βρέφος στα σκουπίδια

Ισόβια στη γιαγιά που πέταξε το βρέφος στα σκουπίδια

  • Reading time:1 mins read

Η τραγωδία που συνέβη λίγες ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο του 2013 στο Νιοχώρι Κυλλήνης, “ζωντάνεψε” ξανά την Τρίτη 1 Απριλίου στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Πύργου.

Η γιαγιά και η μητέρα νεογέννητου βρέφους, που το πέταξαν στον κάδο των σκουπιδιών λίγα λεπτά μετά τη γέννησή του, καταδικάστηκαν για την πράξη τους αυτή.

Οι δύο γυναίκες αποδέχτηκαν το γεγονός και προσπάθησαν να ελαφρύνουν τη θέση τους προτάσσοντας το φόβο για την αντίδραση του συζύγου και πατέρα.

Στο ΜΟΔ Πύργου, θέλοντας να ελαφρύνουν τη θέση τους, ανέφεραν και πάλι το φόβο προς τον σύζυγο της 44χρονης και πατέρα της 20χρονης, αλλά και την κατακραυγή των ομοεθνών τους, για μια ανύπαντρη μητέρα, λόγω και των αυστηρών αρχών της θρησκείας τους, καθότι μουσουλμάνοι.

Στην υπόθεση κατέθεσαν ο σύζυγος και πατέρας που έδειξε αρκετά απόμακρος, δύο οδηγοί απορριμματοφόρων που εκτελούσαν το δρομολόγιο από το Νιοχώρι στη χωματερή, αστυνομικός που χειρίστηκε την υπόθεση και ένας αλλοδαπός κάτοικος του χωριού.

Μετά την ακροαματική διαδικασία, το Δικαστήριο έκρινε ένοχες τη 44χρονη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και την 20χρονη για παιδοκτονία από πρόθεση και αθώες για την περιύβριση νεκρού, όπως περιέγραφε το κατηγορητήριο.

Η 44χρονη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η 20χρονη σε δεκαετή κάθειρξή. Οι δύο γυναίκες άσκησαν έφεση χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα και οδηγήθηκαν πίσω στη φυλακή. Να σημειωθεί πως συνήγοροι υπεράσπισης ορίστηκαν αυτεπάγγελτα από το Δικαστήριο.

Φοβούμενες και οι δύο την αντίδραση του πατέρα της 20χρονης και συζύγου της 44χρονης, αλλά και την κατακραυγή των ομοεθνών τους στην τοπική κοινωνία, για το “στίγμα” της ανύπαντρης μητέρας, οδηγήθηκαν όπως υποστήριξαν σε αυτή την πράξη.

Έτσι, η 44χρονη, μόλις η κόρη της γέννησε, τύλιξε σε ένα σεντόνι το νεογέννητο – χωρίς καν να κοιτάξουν αν ήταν αγόρι ή κορίτσι – και το πέταξε σε έναν κάδο σκουπιδιών που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι που διαμένει η οικογένεια.

Πώς είχε ξεκινήσει το δράμα

Το πρωί της 12ης Αυγούστου 2013, μια ομάδα Βούλγαρων ψάχνοντας για χρήσιμα αντικείμενα μέσα στη χωματερή των Λεχαινών, εντόπισαν νεκρό το βρέφος. Οι αρχές αναζητώντας την ταυτότητα της μητέρας έφτασαν στο Νιοχώρι Κυλλήνης και στην ευρύτερη περιοχή.

Οι πληροφορίες οδήγησαν σε μια οικογένεια Αλβανών που είχε μετακομίσει από την Κρήτη στο Νιοχώρι δύο μήνες πριν.

Η 20χρονη μάνα του βρέφους, όσο και η 44χρονη μητέρα της αρνήθηκαν την πρώτη στιγμή το όχι η 20χρονη ήταν έγκυος, όμως ο ανήλικος αδερφός της κοπέλας ήταν αυτός που επιστρέφοντας από την Κρήτη στην οικογένεια, παρατήρησε τις διαφορές στο σώμα της αδερφής του, που τον οδηγούσαν στην εκτίμηση πως αυτή ήταν έγκυος.

Όμως τόσο η μητέρα του όσο και η αδερφή του διέψευσαν κάτι τέτοιο. Η 20χρονη μιλώντας στους αστυνομικούς άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις και γρήγορα οι τύψεις για αυτό το απάνθρωπο που φέρεται να είχε πράξει την “έπνιγαν”.

Έτσι, δεν άργησε να περιγράψει τα όσα είχαν συμβεί. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής ξύπνησε νοιώθοντας πόνους στην κοιλιά της. Φώναξε τη μητέρα της, ενώ ο πατέρας της είχε φύγει για τη δουλειά, ενώ ο αδερφός της κοιμόταν. Εκείνη κατάλαβε πως η κόρη της ήταν έγκυος την ώρα που «έσπασαν τα νερά». Γέννησε μετά από λίγο στην τουαλέτα του σπιτιού και η 44χρονη μητέρα της έκοψε με ψαλίδι τον ομφάλιο λώρο. Μάνα και κόρη αποφάσισαν μαζί να κρύψουν το ένοχο μυστικό, πετώντας το νεογέννητο σε ένα κάδο σκουπιδιών, σκοτώνοντάς το έτσι.

Η 44χρονη μάνα, ρωτώντας την κόρη της τι είχε συμβεί, έμαθε τότε για την σχέση που είχε η 20χρονη στην Κρήτη με έναν ομοεθνή της, το διάστημα που έμεναν εκεί. Επέμεινε όμως πως δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη.

Πηγή: ilialive.gr