You are currently viewing Η Εκκλησία δίνει το χέρι της στον Τσίπρα ή ο Τσίπρας στην Εκκλησία;

Η Εκκλησία δίνει το χέρι της στον Τσίπρα ή ο Τσίπρας στην Εκκλησία;

  • Reading time:1 mins read
ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

 

Από το να δηλώνεις άθεος εκ πεποιθήσεως και να σπεύδεις τον τελευταίο καιρό σε εκδηλώσεις που μόνο πιστά μέλη της Εκκλησίας μπορούν να δίνουν το “παρών”,αποτελεί σίγουρα θέμα προς διερεύνηση και προβληματισμό!
Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να δήλωσε “άθεος” και η ζωή του όλη να είναι προσαρμοσμένη σε αυτό, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα στα χρόνια που προίσταται του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας έχει συνηθίσει σε φραστικές ή άλλες επιθέσεις ή υπερβολές κατά της Εκκλησίας! Ο κ. Τσίπρας δείχνει έναν εξαιρετικό σεβασμό προς την Εκκλησία και την Ιεραρχία! Ακόμη και όταν υβρίζεται ή λοιδωρεί έτσι η συμπεριφορά του είναι υποδειγματική! Ομως η δήλωσή του πως είναι “άθεος”, έχει κάνει τους Αρχιερείς μα τον αντιμετωπίζουν με φόβους και επιφυλάξεις!

Ωστόσο τα ταξίδια του, πρώτον, στο Αγιο Ορος και στη συνέχεια η ανάπτυξη στενών σχέσεων και οι εναγκαλισμοί του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, πυροδότησαν τις φήμες για ….ιερό φλέρτ,του Τσίπρα με την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο!

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να εξασφαλίσει μία καλή σχέση με την εκκλησία, ανεξαρτήτως του αν πιστεύει ή όχι. Το γεγονός οτι προΐσταται κ. Ιερώνυμος βοηθάει τα σχέδια του κ. Τσίπρα ,γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν συνηθίζει να παίρνει θέση στα πολιτικά και κομματικά δρώμενα! Δεν κρύβει μάλιστα την συμπάθειά του προς τον κ. Τσίπρα και να έχει συζητήσει μαζί του όλα εκείνα που απασχολούν την Εκκλησία και να έχει λόγους να ξέρει τις απόψεις του κ. Τσίπρα επ´αυτών των θεμάτων.
Τα όσα έχουν λεχθεί μέχρι τώρα από επίσημα στόματα αξιωματούχων του ΣΥΡΙΖΑ, περί διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους, μπορεί να μήν μας απασχολήσουν το προσεχές διάστημα, αλλά όταν λένε κάποιοι Ιεράρχες,που ανήκουν στην πρώτη γραμμή, οτι το όποιο διαζύγιο Εκκλησίας και Κράτους θα είναι.. “βελούδινο”, σημαίνει οτι κάτι υπάρχει στην άκρη του τούνελ που αργά ή γρήγορα θα τεθεί επί τάπητος!
Τώρα πόσο “βελούδινο” θα είναι, το ξέρουν αυτοί που το συζητούν!
Επομένως ο κ, Τσίπρας μοιραία κάνει βήματα προς την Εκκλησία! Η επίσκεψη στο Αγιο Ορος και η συμμετοχή του μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο σε γεύμα με τους τρόφιμους ιδρύματος της “Αποστολής”, δείχνει οτι ρίχνει το βάρος του στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας!
Η για πρώτη φορά παρουσία του κ.Τσίπρα, στον Αγιασμό των Υδάτων στον Πειραιά, την ημέρα των Θεοφανείων– παρά την περί του αντιθέτου άποψη που έχουν αρθρώσει στο παρελθόν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί πιστά η κ. Δούρου ως Περιφερειάρχις– δείχνει την απόφαση του κ, Τσίπρα να ακολουθήσει μία στάση μετριοπαθή και να σεβαστεί την επικρατούσα θρησκεία τουλάχιστον σε θεσμικό επίπεδο!
Είπαμε πάντως ότι όλα αυτά που αναπτύσσει και πράττει ο Αλέξης Τσιπρας βρίσκει έδαφος και τα κάνει!
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν πρόκειται να βγάλει το λαό στους δρόμους ακόμη κι αν η Εκκλησία είναι υπό λεηλασία! Με Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε οτι όλα αυτά θα μπορούσαν να συμβούν!
Επομένως ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκει και τα κάνει προς το παρόν!
Ακόμη κι αυτό που μας είπε Γέρων Μοναχός από το Αγιο Ορος..
–<<Καλά το καταλαβαίνω να παραστεί και να καταλάβει τη θέση που του αρμόζει στην τελετή του Αγιασμού, ένας ανώτατος αξιωματούχος της χώρας και ας δηλώνει άθεος! Αλλά να του δοθεί να αφήσει ελεύθερο το περιστέρι, που συμβολίζει το Αγιο Πνεύμα, ειναι υπερβολή,για να μην πώ βλασφημία !! Πιστεύει ένας άθεος στο Αγιο Πνεύμα; Επομένως γιατί του το δίνεις;Αλλά και η ρίψη του Αγιασμού εντος της θαλάσσης, για να αγιασθούν τα νερά της θάλασσας, από κάποιον που δεν πιστεύει σε αυτά και δεν αποδέχεται τα ιερά μας σύμβολα δεν είναι σωστή ενέργεια!
Αλλά δεν φταίνε αυτοί οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν– αυτοί νομίζουν οτι συμμετέχουν σε κάτι το φολκλόρ! Εμείς φταίμε που τους επιστρατεύουμε για να τους μυήσουμε δήθεν στα της πίστεως μας>>.