Ο γέρων π.Ιωάννης Διώτης στο εδώλιο του κατηγορουμένου, από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο.

Δικαστική περιπέτεια είχε χθές, ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος πρωτοπρεσβύτερος γέρων π.Ιωάννης Διώτης, στην Αθήνα, λόγω των βιβλίων που εχει εκδόσει, με τις αποκαλύψεις για το εκκλησιαστικό ζήτημα που ταλαιπωρεί  την Ναύπακτο με ήρωα τον μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο, που διώκει αλύπητα την Μονή Μεταμορφώσεως.

Η αστική δίκη , έγινε χθές το πρωί στο Πρωτοδικείο Αθηνών, (πενταμελής σύνθεση), όπου συζητήθηκε  η πολυσέλιδη Αγωγή, που είχε καταθέσει ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, κατά του γέροντος  π. Ιωάννη Διώτη, ζητώντας του μάλιστα και  αποζημίωση(!!!)…

Αφορμή για την δικαστική αυτή περιπέτεια  υπήρξε η έκδοση σειράς βιβλίων απο τον συγγραφέα π.Ιωάννη Διώτη, που αναφέρονται λεπτομερώς  στο εκκλησιαστικό ζήτημα της Ναυπακτου, και  υποστηρίζουν το μοναστήρι και μάλιστα  αποδεικνύουν με επιχειρήματα  οτι έχει  απόλυτα νόμιμη διαχείριση.

Κατά τον μητροπολίτη, ο συγγραφέας τον δυσφήμησε με τα βιβλία του, ψευδόμενος.

Παρών ως μάρτυρας εκ μέρους του μητροπολίτη, ο Πρωτοσύγκελλος  της Μητρόπολης Ναυπάκτου.

Ο γέρων π. Ιωάννης  Διώτης ,  μόνος, ενώπιον της έδρας, υπερασπίστηκε τον εαυτό του και τα κείμενα του, λέγοντας μεταξύ άλλων, οτι ο μητροπολιτης στην αγωγη «δεν αναφέρθηκε  σε κανένα πραγματικό γεγονός, ως ψευδές», σχετικά με το περιεχόμενο των βιβλίων του.Απλά ενοχλήθηκε.

-Αναμένεται έκδοση της Απόφασης από το Δικαστήριο στο προσεχές μέλλον.