You are currently viewing Χορτάσαμε υποκρισία …! Δεν αντέχεστε πια……

Χορτάσαμε υποκρισία …! Δεν αντέχεστε πια……

  • Reading time:1 mins read

ΧΧΧ. Μου λένε πολλοί με τα μηνύματά τους ότι στη νέα γεννιά από σφηνάκια που σας σερβίρω, δεν έχω την επιθετικότητα του παρελθόντος!Είμαι λένε πιο μετρημένος και προσεκτικός! Ζυγίζω τις λέξεις και αποφεύγω τους ακραίους χαρακτηρισμούς!
ΧΧΧ..Άλλοι πάλι με κατηγορούν ότι έχω εμπάθειες και εμμονές, αφού μερικούς Αρχιερείς τους περνάω γεννεές δεκατέσσερις, ενώ κάποιους άλλους τους αφήνω στο απυρόβλητο!

ΧΧΧ. Μπορεί να έχετε δίκαιο! Τί να πώ.. Με μερικούς, όντως, είμαι επιεικής, Ίσως γιατί προσπαθώ να βρώ διεξόδους και να τους δώσω ακόμη μία ευκαιρία. Ενώ για κάποιους άλλους γίνομαι Ταύρος,ακόμη κι αν κρατούν στο χέρι τους κλάδο ελαίας.Ίσως γιατί ξέρω κάτι παραπάνω…

ΧΧΧ. Θέλω ωστόσο να μου αναγνωρίσετε την εντιμότητα πως όταν πάρω ανάποδες στροφές με κάτι αντικειμενικά προκλητικό και προβληματικό, τότε γίνομαι αγρίμι με όλους!
Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Και σας το έχω αποδείξει ποικιλοτρόπως, ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν το περιμένατε!
ΧΧΧ.Με διάφορα τέτοια θέματα, θα σας απασχολήσω σήμερα με το καλημέρα σας.. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.. Οχι τίποτα άλλο, αλλά γιατί την υποκρισία δεν την αντέχω!
Έχω πολλά ελαττώματα αλλά υποκριτής, αχάριστος και καιροσκόπος δεν υπήρξα ποτέ. Και αυτό το ξέρουν και το εκτιμούν και οι πολυάριθμοι φίλοι μου αλλά και οι αμέτρητοι εχθροί μου! Με επίκεντρο, λοιπόν, την έννοια της υποκρισίας θα σας μεταφέρω διάφορες καταστάσεις που ενόχλησαν και προκάλεσαν …

ΧΧΧ. Λόγου χάρη η φιέστα της.. Μήλου… Σας έγραψα και μάλιστα επωνύμως, σε άλλη ανάρτηση αλλά και ειδησειογραφικά, δανειζόμενος το ρεπορτάζ άλλης ιστοσελίδας αφού εμείς δεν είμαστε εκεί! Αλλά και με κριτική διάθεση αφου διαφωνούμε ξεκάθαρα με τέτοιες παραστάσεις, οι οποίες είς ουδέν ωφελούν παρά μόνον θόρυβος γίνεται
Παρόμοιες εκδηλώσεις δεν προσθέτουν στην πίστη μας, ούτε προάγουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα. Αντιθέτως δίνουν τροφή σε αυτούς που κρίνουν αρνητικά την Εκκλησία και τον κλήρο, ότι οι Δεσποτάδες κουβαλούν ακόμη μέσα τους και πάνω τους καντάρια υπερβολής. Καταλαβαίνουμε οτι δεν ξεχνιούνται εύκολα τέτοιες συνήθειες δια των οποίων επιβλήθηκαν και επικράτησαν ανά τους αιώνες!

 

ΧΧΧ.Σήμερα θα ασχοληθώ και με τα παραλειπόμενα αυτής της φιέστας.
Θα μας επιτρέψει ο πολύ συμπαθής μας Σεβ, Σύρου,να πούμε ότι έκανε μεγάλο φάουλ.
Δεν ξέρω αν παρασύρθηκε από κακούς και άσχετους συμβούλους ή ήταν δική του ιδέα όλο αυτό, αλλά θεωρώ ότι εμπεριείχε μέσα του στοιχεία υπερβολής και πρόκλησης!

χΧΧ. Είνσι δυνατόν σε μία τόσο άχαρη και στενόκαρδη από τις ανέχειες εποχή, να οργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις- φιέστες σε μικρονήσια και οι Αρχιερείς μας να προσέρχονται με όλα τα διάσημα και τα παράσημα, με τα εγκόλπια κ τα μπαστούνια! Δηλαδή αν εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο παρευρίσκονταν δύο,το πολύ τρείς ακόμη Ιεράρχες κι όχι… 20(!!!), τότε η Μήλος δεν θα ήταν ιερό νησί;
Σας πληροφορώ ότι θα ήταν και μάλιστα …ιερότερο!

ΧΧΧ. Και ασφαλώς δεν πήγσν μόνοι τους οι Αρχιερείς αλλά είχαν και τη σχετική συνοδεία τους. Διακόνους, υποτακτικούς, φίλους κλπ Από ένα άτομο ο καθένας και μερικοί και από τρία!! Πότε άλλοτε να ξαναπάνε οι άνθρωποι σε ένα τέτοιο τουριστικό νησί όπως η Μήλος και μάλιστα τόσο φιλόξενα και φαντασμαγορικά!

ΧΧΧ. Μα αυτό δεν ήταν ανακήρυξη μίας νήσου σε ιερά, ήταν υπερπαραγωγή!Ήταν ειρηνική απόβαση! Ποτέ άλλοτε τόσο πολλοί κληρικοί δεν βρέθηκαν μαζικά στη Μήλο! Δεν ξέρω αν αυτό από μόνο του το γεγονός, ανακηρύσσει τη Μήλο σε .. ιερά νήσο! Κάθε άλλο!

ΧΧΧ.Παρακολουθούσα με όση ευλάβεια μου απέμεινε τη θεία λειτουργία. Είναι δυνατόν ένας τόσο μικρός ναός να φιλοξενεί 20 Αρχιερείς;;
Η πολυθρόνα του Αρχιεπισκόπου, κατά τον Ορθρο, λίγο ακόμη και θα ήταν στον νάρθηκα, για να μην πώ στον αυλόγυρο του ναού!! Αν είνσι δυνατόν!!Να ήταν η Εκκλησία της Παναγίας στην Τήνο ή η Παναγία η Εκατοντσπυλιανή, θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ένα τέτοιο γεγονός. Αλλή η Μήλος όχι, δεν τα κατάφερε! Ίσως αν η λειτουργία γινότανε υπαίθρια να ήταν πολύ καλύτερα! Λέμε ίσως….

ΧΧΧ. Είναι κακό οι Ιεράρχες μας να έχουν επιλεκτική μνήμη και να προσποιούνται ότι ξέχασαν όλα εκείνα που τους χώριζαν στο παρελθόν. Μα αν συγχωρείς ακόμη κι αυτόν αυτόν που λίγο έλλειψε να σου στερήσει την Αρχιερωσύνη, γιατί δε θυμάσαι τότε με τον ίδιο ζήλο και με την πρέπουσα ευγνωμοσύνη και αυτόν ή αυτούς, που σε βοήθησαν να ανέλθεις την κλίμακα;Μα τί ψάχνω τώρα; Ψιλά γράμματα!

ΧΧΧ. Ο Μακαριστός Χριστόδουλος το έλεγε συχνά και το είχε δίπλα από το κάθισμά του στην αίθουσα συσκέψεων για να το βλέπει κι ο ίδιος αλλά και οι επισκέπτες του! Και η πινακίδα αυτή έλεγε:
” Ουδείς ασφαλύστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου!”.
Και στο πριγκιπάτο των Ιεραρχών–πρίγκηπες της Εκκλησίας θεωρούνται– η αχαριστία αφθονεί και περισσεύει μαζί με την κακία, την τσιγγουνιά ,την φαυλότητα, την εξυπηρέτηση ημετέρων κσι τα συναφή!
ΧΧΧ.. Τελικά οι εορτές για την ανακήρυξη της Μήλου σε ιερά έγιναν για να εορτάσει ο Αρχιεπίςκοπος Ιερώνυμος την εορτή του ! Ποτέ άλλοτε στα τόσα χρόνια Αρχιεπίςκοπος δεν εόρτασε με τόσο φαντασμαγορικό κ πανηγυρικό τρόπο! Το φρόντισε ο Σεβ. Σύρου Δωρόθεος! Το όφειλε προφανώς προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο,έτσι σαν επιστροφή των …τροφίων της αγάπης του, για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν προ δώδεκα ετών, ώστε να μην εκλεγεί ο Δωρόθεος Μητροπολίτης Σύρου τότε… Προςπάθειες που καταβλήθηκαν με λύσσα, με νύχια κ με δόντια, από κάποιους — ευτυχώς ανεπιτυχώς, χάρη στον αδαμάντινο χαρακτήρα του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, που ο λόγος του,ήταν λόγος τιμής!!
“Έστω δε ο λόγος ημών το ναί ναί και το ού ού”!
Πόσοι Αρχιερείς μας, αλήθεια,διακρίνονται γιαυτό την αρετή; Ξερω, ξέρω.. Απειροελάχιστοι!

ΧΧΧ. Για τις εκλογές των τεσσάρων νέων Μητροπολιτών έχουμε πεί πολλά!
Και σε όλα επαληθευθήκαμε!
Οι εκλογές χρόνια τώρα, δεν γίνονται με κριτήριο τις ικανότητες και τις αξίες ή το αδαμάντινο του χαρακτήρος των προς προαγωγή κληρικών! Ολα δυστυχώς στηρίζονται σε πιο επίπεδα κριτήρια αλλά και στο ποιός θέλει ποιόν, γιατί τον θέλει και τι εξυπηρετεί αυτή η προαγωγή! Ολα είναι θέμα σκοπιμοτήτων! Δυστυχώς!
Μήπως θέλετε παραδείγματα; Λέγω μήπως; Εχω πολλά!

 

ΧΧΧ. Τα κριτήρια που πρυτάννευσαν σε αυτές τις εκλογές ήταν ένα είδος συμφωνίας κυρίων! Η εκλογή του Ιωαννίνων βάρυνε στη ζυγαριά περισσότερο απο όλες τις άλλες! Από την αρχή διεφάνη οτι ο Αρχιεπίςκοπος ήθελε να θέσει υπό τον απόλυτο έλεγχό του την μεγάλη αυτή Μητρόπολη με τα πολλά κληροδοτήματα και τη θέση στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας!
Άλλωστε οι αντιστάσεις απ´αυτούς που υπηρετούν από χρόνια στην εν λόγω Μητρόπολη και πήραν στο λαιμό τους τον μακαριστό Θεόκλητο Σεττάκη, δεν υπήρξαν! Όταν εχεις λερωμένο τη φωλιά σου σηκώνεσαι πιο εύκολα από τη θέση σου! Κι αυτό ισχύει για όλους! Είναι νόμος! Για να υπάρξει εκβιαζόμενος πρέπει να υπάρχει και προϊόν εκβιασμού!

ΧΧΧ. Πολύ σιωπηλά και αθόρυβα παραιτήθηκε των καθηκόντων του και μετετέθη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας των Ιωαννίνων , Πρωτοςύγκελλος της Μητρόπολης Αρχιμ.Φιλόθεος Δέδες!
Τί οδήγησε στην τόσο γρήγορη μετάθεση πριν ακόμη εγκατασταθεί στη Μητρόπολη ο νέος Ιωαννίνων;;
Οι πληροφορίες λένε πολλά! Μιλάμε ακόμη και για ένα ένοχο μυστικό το οποίο γνώριζε ο Πατριαρχικός εκλεκτός για τα Ιωάννινα,Αρχιμ. Αμφιλόχιος Στεργίου, το οποίο αποτέλεσε το λόγο που του στέρησε την εκλογή, εισπράττοντας αντί αυτής αβυσσαλέο μίσος!

ΧΧΧ.Ποιός χάρηκε περισσότερο απ´όλους για την προαγωγή του Μαξίμου Παπαγιάννη σε Μητροπολίτη Ιωαννίνων; Μα ο λαϊκός συνεργάτης- σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου στην Αρχιεπισκοπή!
Η συγκατοίκηση των δύο ανδρών ήταν πλέον αδύνατη!
Οι παροικούντες στην Αγίας Φιλοθέης ομιλούν για πολλες εκρηκτικές καταστάσεις και ευτράπελα που συνέβαιναν συχνά και έφερναν τον Αρχιεπίσκοπο σε δύσκολη θέση !
Οπότε κάποιος εκ των δύο έπρεπε να φύγει! Ο λαϊκός συνεργάτης είναι πλέον αργά για να ενδυθεί το τίμιο ράσο και να προαχθεί σε Μητροπολίτη ! ΑΣΕ που ο άνθρωπος είναι έγγαμος και οι υπηρεσίες του παρά τω Μακαριωτάτω είναι εθελοντικές! Οπότε;;
Μητροπολίτες βρίσκουμε να κάνουμε ευκολότερα.. Εθελοντές ,όμως, ανιδιοτελείς και μάλιστα με προσόντα σπανίζουν!

ΧΧΧ. Με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο σκεπτικό εξελέγη και ο νέος Μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος.
Έπρεπε ο Μητροπολίτης Σπάρτης να απαλλαγεί από την παρουσία του οπότε ζήτησε από τον Αρχιεπίςκοπο την εκλογή του στην Φωκίδα! Βρήκε ισχυρούς συμμάχους στο αίτημα αυτό και τους Μητροπολίτες Καισαριανής Δανιήλ και Σύρου Δωρόθεο οι οποίοι ήταν παλαιοί γνώριμοι από τα φοιτητικά τους χρόνια! Άλλωστε σε κάθε εκλογή εκτός των άλλων κριτηρίων λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη και η συμπεριφορά των νεοεκλεγέντων για την επόμενη μέρα στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, οποτεδήποτε προκύψουν αυτές! Κσι ο νέος Φωκίδος έδειξε εξ αρχής το άρμα που θα πιαστεί και θα ακολουθήσει!

ΧΧΧ.Ο νέος Μητροπολίτης Ελασσώνος Χαρίτων, μολονότι τον αδικήσαμε στις πρώτες απόψεις που καταθέσαμε , επηρεασμένοι από το
νεαρό της ηλικίας του ,μας έχει κερδίσει με την ωριμότητά του , την ιεροπρέπειά του και τον μεστό Θρολογικό λόγο του ! Ένας επαρχιώτης Μοναχός, έβαλε τα γυαλιά στις φίρμες των Αθηνών! Η διαφορά φάνηκε από το Μικρό Μήνυμα κατά το οποίο κατέθεσε τις πιο συγκρατημένες απόψεις σε σχέση με τις ασύντσκτες υπερβολές και τις αγραμματοσύνες που ακούσαμε! Αλλά και στον χειροτονητήριο λόγο του έκανε τη διαφορά με τα μεστά θεολογικά του μηνύματα και την σεμνότητά του!
Η εκλογή του πέρα από την παράκληση του προκατόχου του Βαςιλείου,ολίγον πριν κοιμηθεί, ήταν , κυρίως,θέλημα του ίδιου του Θεού. Διότι κι άλλοι Ιεράρχες ζήτησαν να προαχθούν τα πνευματικοπαίδια τους αλλά δεν εισακούστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιεραρχία ! Για παράδειγμα ο Γέρων Αργολίδος Ιάκωβος κουράσθηκε να λέει και να γράφει οτι θέλει ως διάδοχό του τον Επιδαύρου Καλλίνικο! Κι όμως η Εκκλησία τον αγνόησε ! Δεν έκανε το ίδιο και στην περίπτωση του Χαρίτωνος! Τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά ήταν πάντα ο πλέον προσφιλής τρόπος μέτρησης των Εκκλησιαστικών μας ανδρών και μάλιστα στα πιο δύσκολα και επίμαχα θέματα!

ΧΧΧ. Η εκλογή του Τιμόθεου Άνθη στην ιστορική Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος ήταν άξια και δίκαιη. Ο Τιμόθεος θα ήταν Μητροπολίτης Κερκύρας από δεκαετίας, όταν εντελώς μόνος με τη βοήθεια κάποιων Ιεραρχών, έθεσε υποψηφιότητα τότε με τον ιςχυρό Αρχιεπισκοπικό υποψήφιο εκλεγέντα Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο.
Ο Αρχιεπίςκοπος Χριστόδουλος αιφνιδιάστηκε από την απήχηση που είχε ο Τιμόθεος στην Ιεραρχία και γιαυτό τον αγκάλιασε με το ενδιαφέρον του και αν ο Θεός του έδινε χρόνια θα ήταν Μητροπολίτης από τότε! Τον πήρε κοντά του βέβαια και τον ανέδειξε σε Εκπρόσωπο Τύπου. Ο Τιμόθεος τα πήγε εξίσου καλά και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κι όταν παρουσιάσθηκε το πρόβλημα– κατά την προσφιλή Αρχιεπισκοπική έκφραση– της Μητρόπολης Θεσσαλιώριδος ο Τιμόθεος θεωρήθηκε εξ αρχής ως ο καταλληλότερος για να ενώσει τα διεστώτα και να οδηγήσει την Μητρόπολη μετά από μια θυελλώδη περίοδο που έζησε σε μία ήρεμη ποιμαντορία!

ΧΧΧ. Όσο για το περιβάλλον του Γέροντα Θεςςαλιώτιδος Κυρίλλου, που δεν τον άφηνε να παραιτηθεί για να απολαμβάνει των Αρχιερατικών προνομίων και απολαβών ήταν οι πρώτοι που έτρεχαν να φωτογραφηθούν με το νέο Μητροπολίτη!
Ε ρε βρεγμένη σανίδα που τους χρειάζεται! Κι όμως τα φαινόμενα αυτά η Εκκλησία τα ανέχεται και δεν τα βάζει στη θέση τους! Αντιθέτως τιμωρεί εκείνους που η Δεσποτοκρατεία που διοικεί την Εκκλησίας μας δεν τους ανέχεται… Γιατί τους φοβάται !

ΧΧΧ. Κατανοώ οτι ένας νεοεκλεγμένος Μητροπολίτης της Εκκλησίας μας από τη μεγάλη χαρά του. στο χειροτονητήριο λόγο του θα πεί κι υπερβολές! Αλλά το να λέει επί τρία τέταρτα μόνο υπερβολές είναι πέρα από κάθε λογική και ανοχή!
Κι αφού ευχαρίστησε τους πάντες και τα πάντα έμψυχα και άψυχα, δεν είπε κουβέντα, για ευνόητους λόγους, για έναν ακόμη σημαντικό παράγοντα της πορείας του! Με λίγα λόγια δεν είπε λέξη για τον άνθρωπο που τον γνώρισε με τον κ. Ιερώνυμο,από τα χρόνια που ήταν Θηβών, δηλαδή επί της ουσίας τον ευεργέτη του!
Τώρα θα μου πείτε ο πρώτος ειναι;
Πόσοι αχάριστοι υπάρχουν;
Η Ιεραρχία κοντεύει να σκάσει από την αχαριστία! Είναι το μονο φρούτο που ευδοκιμεί στους κόλπους της!

ΧΧΧ. Έβλεπα Ιεράρχες που συναγωνίζονται εαυτούς και αλλήλους στις έδαφιαίες μετάνοιες και στις κολακείες προς τον Οικουμενικό να προδίδουν το θέλημά του και να ομιλούν για θρίαμβο της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ειναι οι ίδιοι άνθρωποι που όταν τα έλεγα πριν μερικά χρόνια εγώ με έβριζαν και με θεωρούςαν υβριστή του Πατριάρχη.
Μα εγώ δεν είμαι Ιεράρχης και οι απόψεις μου ήταν πάντα διαχρονικές! Αυτοί που αλλάζουν θέση κατά πού φυσάει ο άνεμος!
Ειναι οι ίδιοι Ιεράρχες που όταν βρίσκονται μπροστά στον Οικουμενικό , κάνουν τις μωρές Παρθένες ,αλλά όταν χρειασθεί να δείξουν εμπράκτως την αγάπη τους στο Φανάρι , τότε την προδίδουν κρυπτόμενοι στην μυστικότητα της ψηφοφορίας και στην ανωνυμία του ψηφοδελτίου!Και ονόματα ξέρουμε και τίτλους και διευθύνσεις !
ΧΧΧ. Για κάτι τέτοιες συμπεριφορές — κάθε άλλο παρά αντρικές και ανδροπρεπείς– ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έλεγε:

–” Μα είναι δυνατόν με αυτούς τους ανθρώπους να κάνεις αγώνα και να αλλάξεις την Εκκλησία;”

Δεν έμεινε με την απορία δυστυχώς ο Χριστόδουλος, διότι όλα αυτά για τα οποία αγωνιούσε και αγωνιζότανε τότε ,επαληθεύθηκαν τώρα με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο!
Ναι ο Αρχιεπιπσκοπος Ιερώνυμος βίωσε με την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων όλα αυτά που πέρασε ο Αρχιεπίςκοπος Ιερώνυμος αλλά και αυτό που λέει ο λαός μας σε όλα τα δύσκολα.. ” η εσχάτη πλάνη, χείρων της πρώτης”.

ΧΧΧ. Με ποιά κριτήρια έδωσε η διοίκηση της Εκκλησίας συγκεκριμένα καθήκοντα εντός των υπηρεσιών της προς μία δημοσιογράφο, γνωστή για τις κομμουνιστικές της πεποιθήσεις η οποία, κατά την Αρχιεπισκοπεία Χριστοδούλου είχε αναδειχθεί στον επίσημο υβριστή του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και μάλιστα μέσα από εφημερίδες και περιοδικά!
Και μετά από τόσες συκοφαντίες και οχετούς λάσπης που έριξε εναντίον του τότε, σήμερα η Εκκλησία την αντάμειψε και της εμπιστεύθηκε υψηλά καθήκοντα!
Αν κάποιος άλλος, στη θέση της κομμουνίςτριας κυρίας δημοςιογράφου, που έκανε ναι μεν καλόπιςτη κριτική προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ζητούσε τώρα να αποκατασταθεί σε μία ανάλογης θέση με την εν λόγω κυρία (λέμε τώρα),η διοίκηση της Εκκλησίας θα έλεγε ασφαλώς οχι!
Δυστυχώς!
Το είπαμε πριν οτι στην Εκκλησία μας ισχύουν.. δυο μέτρα και δυο σταθμά!
Τί …πίνης και δεν μας δίνεις;;
Προς το τελευταίο εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται!

ΧΧΧ.Τελικά ορισμένοι Μητροπολίτες ειναι εκτός τόπου και χρόνου!
Ας πούμε ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός μας έστειλε εξώδικο γιατί λέει σχολιάσαμε οτι με τον κακό κι εκδικητικό χαρακτήρα του,μπήκε εμπόδιο στην εγγραφή του Ηγουμένου Νεκταρίου Μουλατσιώτη στην κατάλογο των προς Αρχιερατεία εκλογίμων!
Δεν συνέβη λέει ποτέ αυτό και να του ζητήσουμε συγνώμη και αν εκείνος ευαρεστηθεί θα μας.. συγχωρέσει !! Τι λες καλέ;; Τόσο σοβαρά;;
Τί να πώ;
Πρόκειται για μία τραγική κατάντια! Εχω στα χέρια μου τα πρακτικά της Ιεραρχίας τα οποία θα αρχίσω να δημοσιεύω ώστε να καταλάβει, έστω και εκ των υστέρων ο Σεβ. Ηλείας,
Τί ακριβώς είπε για μα εμποδίσει την εγγραφή ενός κληρικού στον κατάλογο των προς Αρχιερατεία εκλογίμων και παρέσυρε δύο ακόμη Αρχιερείς να πούν πράγματα που η ανάκριση που διενεργείται τα έβγαλε ως ψευδή και συκοφαντικά! Πού είπαμε ψέματα ;; Ας μας πεί ο Γέρων Ηλείας που παρά το γήρας του και τον φιλάσθενο οργανισμό του,εξακολουθεί να μοιράζει κακότητα και μίσος προς κάθε συνάνθρωπο που διαφωνεί μαζί του!Ελεος!!
Αλλά θα επανέλθουμε επί του θέματος αυτού δημοσιεύοντας μέρος από τα επίμαχα πρακτικά της Ιεραρχίας!

ΧΧΧ. Προφανώς η τάση του Σεβ. Ηλείας,να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για να βρείτε το δίκαιό του, τον παρασύρει σε ασυλλογιστες υπερβολές και πράξεις! Πρόσφατα ακόμη δικαστήριο των Πατρών του έτριψε κατάμουτρα μία απόφασή του με την οποία δικαιώνει αντίδικο του Σεβ. Ηλείας για μία κληρονομιά! Και το θέμα θα έχει και συνέχεια αφού ο δικαιωμένος αντίδικος θα μηνύσει τον Σεβ.Ηλείας για όσα συκοφαντικά εξεστόμισε εναντίον του!

ΧΧΧ. Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκ των ισχυρών της Πατριαρχικής αυλής, μας ρώτησε αν ξέρουμε ποιοί είναι οι επτά (7) Μητροπολίτες που ψήφισαν υπέρ του Πατριαρχικού υποψηφίου.. Συνομιλώντας ,βρήκαμε τους τέσσερις σίγουρα και τους άλλους τρείς με τη μέθοδο των πιθανοτήτων!
Έκπληκτος ο Ιεράρχης του θρόνου μας είπε: και ο ..(τάδε) Μητροπολίτης που επιθυμεί διακαώς την μετάθεσή του στη Θεσσαλονίκη όταν έλθει η ώρα, δεν ψήφισε τον εκλεκτό του Πατριάρχη;
–Μάλλον οχι ,του είπαμε..
— Ε τότε πέστου να ονειρεύεται για το μεταθετό! Ο Πατριάρχης δεν ξεχνά ….!

Και ακολούθησε η χαριστική βολή από τον Ιεράρχη του θρόνου:
— Μην εκπλαγείτε αν αυτός που δεν έγινε τώρα Ιωαννίνων, γίνει αύριο Θεσσαλονίκης!
ΧΧΧ. Θέλετε να ξέρετε ποιοί Μητροπολίτες υιοθέτησαν πλήρως την υποψηφιότητα που έριξε για τα Ιωάννινα ο Αρχιεπίςκοπος και εξέλεξαν τον εκλεκτό του;;
Μα οι Χριστοδουλικοί!
Δηλαδή αυτοί που εξελέγησαν επί Χριστοδούλου πλην ελαχίστων εξαιρέσεων! Σίγουρα θα “σκέφτηκαν πολύ ως ευγνώμονες άνδρες που είναι”, τί´ να πράξουν για να είναι σωστοί και συνεπείς έναντι της συνειδήσεως των! ΦΕΥ!

ΧΧΧ. Περίεργες συμμαχίες έγιναν και δόθηκαν υποσχέσεις — δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα , ώστε να εξασφαλισθεί η άνετη εκλογή της Αρχεπισκοπικής επιλογής!
Παζαρέματα για πολλά! Για να δούμε Τί θα επαληθευτεί !!

ΧΧΧ. Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος για να πάει κόντρα στο ενδεχόμενο προαγωγής του Αρχιμ. Ιγνάτιου Σαπίου– τον οποίο προωθούν πολλοί Ιεράρχες αλλά και πολιτικοί παράγοντες της Λαμίας όπως ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Σταικούρας– ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να προωθήσει άλλο κληρικό της επαρχίας του! Το είπε στον Αρχιεπίσκοπο αλλά ο κ.Ιερώνυμος με την εμπειρία που έχει σε τέτοια θέματα τον παρέπεμψε στον Γέροντά του Συνοδικό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης , ο οποίος έχει ζητήσει από καιρό την προαγωγή εκλεκτού κληρικού της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης!
Βέβαια ο Σεβ. Φθιώτιδος δεν ακολούθησε την Αρχιεπισκοπική παρότρυνση κι εξακολουθεί να αλιεύει ψήφους για τον κληρικό του! Οι Ιεράρχες βέβαια του απαντούν έτσι όπως θα ήθελε να ακούσει για να ικανοποιηθεί !
Κωλώνουν;;
Εδώ σε κοτζάμ Οικουμενικό Πατριάρχη υποσχέθηκαν και τον κοροίδεψαν ,στον Σεβ.Φθιώτιδος θα σταθούν;; Φυσικά όχι!

ΧΧΧ. Κάτι περίεργες πληροφορίες μου έρχονται από Μητρόπολη στην οποία ο Μητροπολίτης είναι νεοεκλεγμένος!
Αδυνατώ να κατανοήσω οτι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ξεθάρεψε και προβαίνει σε τόσες ανοησίες!
Μία συμβουλή: όποιος Μητροπολίτης υπερτίμησε τον εαυτό του και υποτίμησε το λαό και τον κλήρο είχε κακό τέλος!

ΧΧΧ. Τι περιμένει ο Αρχιεπίςκοπος και δεν ζητάει τις παραιτήσεις των Μητροπολιτών Μεγάρων Βαρθολομαίου, Νέας Κρήνης Προκοπίου,Κεφαλληνίας Σπυρίδωνος, Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνου και όποιου άλλου αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και διοικούν “άλλοι” τις Μητροπόλεις;;
Η περίπτωση του Γρεβενών Σεργίου πλέον έχει περάσει σημερα φάση αλλά και εδώ θα πρέπει κάτι να γίνει!
Δεν μπορεί η Μητρόπολη να μένει ακυβέρνητη! Έχουν παρέλθει πέντε μήνες από το ατύχημα του Μητροπολίτη! Θα συνεχιστεί για πόσο ακόμη η κατάσταση αυτή;