You are currently viewing Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο (ΦΩΤΟ)

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:1 mins read

Την πρώτη του Θεία Λειτουργία στην γενέτειρα πόλη του, τα Μέγαρα, τέλεσε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως τέλεσε και την εις διάκονον χειροτονία του υποδιακόνου π.Καισαρίου, ο οποίος μεγάλωσε στην ενορία του Αγίου Δημητρίου.
“H πιστότητα εις την Εκκλησία και το Ευαγγέλιο του Χριστού, να γνωρίζεις, πως δεν αποτελεί απλή συνθηματολογική έκφραση και καιρικά μεταβαλλόμενη ιδεολογική τοποθέτηση, αλλά στάση και τρόπο ζωής και παράδειγμα και υποτύπωση. Τρόπο ζωής και πολιτείας, που όμως αντιστρατεύεται τις επιταγές και τα κελεύσματα του κόσμου τούτου. Γι’ αυτό και ο Διάκονος του Ευαγγελίου θα κακοπαθήσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα ονειδιστεί και θα χλευαστεί, και θα διαπομπευθεί και θα γίνει περίγελος και εξουθένημα. Όμως, ο καλός στρατιώτης του Χριστού θα κακοπαθήσει για τον Κύριο του και Εκείνος θα αποδώσει το δίκαιον «ἐν τῇ Ἡμέρα τῇ Ἐσχάτῃ»”, τόνισε,μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως απευθυνόμενος προς στο νέο διάκονο της Εκκλησίας.
Στη θεία λειτουργία συμμετείχαν ο Καθηγούμενος της Ι.Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου, π.Χρυσόστομος – καθώς ο νέος διάκονος ανήκει πλέον στο δυναμικό της Αδελφότητας της Μονής – και κληρικοί της Ι.Μ.Μεγάρων και Σαλαμίνος.
Ο Ναός ήταν κατάμεστος από συμπολίτες του νέου Μητροπολίτη που ήθελαν να τον συγχαρούν για την εκλογή του αλλά και από συγγενείς και φίλους του νέου κληρικού που με εμφανή συγκίνηση συμμετείχαν στη σημαντική αυτή στιγμή της νέας πορείας του ως διακόνου της Εκκλησίας του Χριστού.