You are currently viewing Τη νέα γέφυρα της Πύλης εγκαινίασε ο Τρίκκης κ Σταγών Αλέξιος

Τη νέα γέφυρα της Πύλης εγκαινίασε ο Τρίκκης κ Σταγών Αλέξιος

  • Reading time:0 mins read

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου πραγματοποιήθηκε σήμερα ο Αγιασμός της νέας γέφυρας του Πορταϊκού Ποταμού στην Πύλη, ένα σημαντικό και ουσιαστικό έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης επαρχίας.

Στην τελετή του Αγιασμού παραβρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Νάσης καθώς και αρκετοί κληρικοί της περιοχής.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο γεραρός Μητροπολίτης κ. Αλέξιος ευχήθηκε τα θεμέλια της καινούριας γέφυρας να είναι ασάλευτα και αμετακίνητα «εις τους αιώνας».

Παράλληλα ευχήθηκε ο Άγιος Βησσαρίωνας προστάτης και πολιούχος της Μητροπόλεως και της Πύλης να προστατεύει και να φυλάττει όλους όσοι διέρχονται από τη νέα γέφυρα.

Χαιρετισμού απηύθυναν ακόμη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο βουλευτής της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, ο πρώην δήμαρχος Κώστας Κουφογάζος καθώς και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρίας.

Σημειώνεται τέλος ότι το μήκος της γέφυρας είναι 200 μέτρα, το πλάτος του οδοστρώματος 8 μέτρα και το πλάτος του πεζοδρομίου 2 μέτρα, ενώ για την κατασκευή της δαπανήθηκαν περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ.