You are currently viewing Τη διαρκή επικοινωνία του με τους κληρικούς  της Μητρόπολής του, διεκήρυξε ο Ιωαννίνων Μάξιμος

Τη διαρκή επικοινωνία του με τους κληρικούς της Μητρόπολής του, διεκήρυξε ο Ιωαννίνων Μάξιμος

  • Reading time:0 mins read

Ξεκάθαρο στίγμα για την εγκαθίδρυση και διαμόρφωση μίας σχέσης διαρκούς και ανοικτής επικοινωνίας και επαφής με τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάξιμος στο πλαίσιο των εργασιών της πρώτης Λειτουργικής Ημερίδας των κληρικών του.
Η Ημερίδα, πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Νήσου Ιωαννίνων, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του, παρουσία συνολικά διακοσίων κληρικών.

Χθες, μετά την τέλεση Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως, ξεκίνησαν οι εργασίες της Ημερίδας.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία και σπουδαιότητα της ιεροσύνης στη ζωή της Εκκλησίας και στην ποιμαντική διακονία των κληρικών.

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο νέος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Λάμπρος Τσιάρας, ο οποίος ανέλυσε τη σχέση ιεροσύνης και λειτουργικής ζωής σύμφωνα με το τρισό αξίωμα της ιεροσύνης.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έδωσε τον λόγο στον Σχολάρχη της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων, π. Δημήτριο Αργυρό, ο οποίος με πρακτικά παραδείγματα από την εμπειρία και το βίωμα της Εκκλησίας συνέβαλε στην εμβάθυνση του θέματος της Ημερίδας.

Ακολούθησαν ερωτήματα από την πλευρά των κληρικών και γόνιμος διάλογος με τον Μητροπολίτη.

Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος και οι κληρικοί παρακάθησαν σε γεύμα στην τράπεζα της Ι. Μονής. Οι εργασίες της Ημερίδας συνεχίστηκαν μέχρι το απόγευμα και, στη συνέχεια, τελέστηκε Εσπερινός στο Καθολικό της Ι. Μονής.

Σήμερα το πρωί, μετά τη Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Φιλανθρωπηνών της Νήσου Ιωαννίνων, η προϊσταμένη της 8ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κυρία Βαρβάρα Παπαδοπούλου ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο και τους κληρικούς στους χώρους της Ι. Μονής.

Μετά την ξενάγηση συνεχίστηκαν οι εργασίες της Ημερίδας με θέμα “Ιεροσύνη, η λειτουργική ζωή και η συνοδοιπορία με τον Χριστό: από την Π. Διαθήκη στην καθημερινή λειτουργική και ποιμαντική ζωή της Εκκλησίας”.

Η δεύτερη Λειτουργική Ημερίδα των Κληρικών της Μητροπόλεως Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Καμπερείου Ιδρύματος την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Καμπερείου Ιδρύματος η πρώτη συνάντηση των υπευθύνων Νεότητας και των Κατηχητών της Ι. Μητροπόλεως για την κατάρτιση του προγράμματος Κατήχησης της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς, το οποίο και θα παρουσιαστεί στις αρχές Οκτωβρίου.