You are currently viewing Τα κάτω- πάνω ήλθαν στην Ειδική Επιτροπή Προπαρασκευής της Μεγάλης Συνόδου  —- ”Σταματήστε τις διαρροές στα ΜΜΕ” , παραγγέλνει αυστηρά ο Περγάμου  Ιωάννης

Τα κάτω- πάνω ήλθαν στην Ειδική Επιτροπή Προπαρασκευής της Μεγάλης Συνόδου —- ”Σταματήστε τις διαρροές στα ΜΜΕ” , παραγγέλνει αυστηρά ο Περγάμου Ιωάννης

  • Reading time:1 mins read

Τα πάνω- κάτω έχουν έλθει στην Ειδική Επιτροπή που συνεδριάζει στη Γενεύη για την προπαρασκευή της Μεγάλης Συνόδου, όταν μερίδα Ιεραρχών θέλησε να περάσει στη θεματολογία της Συνόδου θέματα οπως αυτό των “σεξουαλικών μειονοτήτων” και μάλιστα της ομοφυλοφιλίας! Οι Ιεράρχες εκ του κλίματος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπερθεμάτιζα αν για το θέμα αυτό και ζήτησαν να πάρει θέση η Μεγάλη Σύνοδος για ένα τέτοιο θέμα που απασχολεί τον σύγχρονο άνθρωπο.

Ωστόσο ο Προεδρεύων των Συνεδριάσεων της Επιτροπής Γέρων Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, ζήτησε να σταματήσουν οι “διαρροές” σε δημοσιογράφους και να μην επιτρέπεται η λήψη φωτογραφιών ή βίντεο με τοποθετήσεις των Συνέδρων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης ζήτησε κατά τη διάρκεια της Γ’ συνεδρίας της επιτροπής στο Σαμπεζύ της Γενεύης, από όλα τα μέλη της, να μην μιλούν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τα όσα θέματα τίθενται έστω και υπό μορφή απλών σκέψεων και να μην ηχογραφούνται ή βιντεοσκοπούνται συζητήσεις.

Αφορμή για την “αυστηρή σύσταση ” του Μητροπολίτη Περγάμου που εκφράζει επακριβώς τις θέσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αποτέλεσε η είδηση που κυκλοφόρησε και ήθελε την προπαρασκευαστική επιτροπή στην προηγούμενη συνεδρία της,να ζητά την κατάθεση τροπολογίας με την οποία η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος να εκφράζει την αλληλεγγύη της,έστω, στις “σεξουαλικές μειονότητες”, δηλαδή στα άτομα εκείνα που υφίστανται διώξεις για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Η ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με απόψεις που κατέθεσαν Ιεράρχες-Σύνεδροι, δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή “για να υφίστανται διώξεις οι αδελφοί μας” έλεγαν αρχιερείς και πως η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί το “μεγαλύτερο αμάρτημα”.

Υπέρ αυτών των θέσεων τάχθηκαν όλοι οι …. ελληνικής καταγωγής Ιεράρχες και ψήφισαν υπέρ.

Ειδικότερα από την Εκκλησία της Ελλάδος ψήφισαν υπέρ της προστασίας των σεξουαλικών μειονοτήτων οι μητροπολίτες που την εκπροσωπούν σε αυτές τις συνεδρίες δηλ.οι Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Έντονα διαφώνησαν οι εκπρόσωποι όλων των άλλων Εκκλησιών και συγκεκριμένα της Ρωσίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας και Ρουμανίας, οι οποίοι υποστήριξαν οτι αυτά τα σοβαρά θέματα έχουν κριθεί από τους Πατέρες της Εκκλησίας μας και η Εκκλησία σήμερα τα αντιμετωπίζει κατ´ οικονομία μέσα από το ποιμαντικό και πνευματικό έργο της και μάλιστα δια του Μυστηρίου της Ιεράς Εξομολογήσεως!