You are currently viewing Τα Ανώγεια τίμησαν τους ήρωες του 1821

Τα Ανώγεια τίμησαν τους ήρωες του 1821

  • Reading time:0 mins read

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 24 Μαρτίου η καθιερωμένη εδώ και μια δεκαπενταετία λειτουργία για άντρες, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι

Ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης έφερε ξανά τους άντρες στην εκκλησία για να ακούσουν την λειτουργία και να κοινωνήσουνε εν όψει του Πάσχα.

Φέτος παράλληλα με τη λειτουργία έγινε ειδικό μνημόσυνο από την ενορία μας για την ανάπαυση της ψυχής όλων των ηρώων ,γνωστών και αγνώστων που συνετέλεσαν στην επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και την απελευθέρωση της Ελλάδας μετά από τέσσερις αιώνες κάτω από τον Τουρκικό ζυγό.

Το μνημόσυνο έγινε με τη συνεργασία του Ομίλου Πρακτικής Σκοποβολής Ηρακλείου (Ο.Π.Σ.Η ) και του Εργαστηρίου Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου.

Μεταξύ των ανθρώπων μάλιστα από όλη τη Κρήτη που βρέθηκαν χθες στα Ανώγεια ήταν και σύσσωμο το Δ.Σ του Ο.Π.Σ.Η

Ο π. Ανδρέας μετά τη λειτουργία στο καθιερωμένο του κήρυγμα προς τους πιστούς μίλησε για το 1821 και τον παραλληλισμό των μηνυμάτων του στις δικές μας μέρες: ”Κοιτώντας πίσω την δική μας ιστορία έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να αντέξουμε, να παλέψουμε, να συγκρουστούμε και στο τέλος να νικήσουμε..” ανέφερε χαρακτηριστικά.