You are currently viewing Συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

  • Reading time:1 mins read

Με την ευκαιρία της εκδόσεως της Παπικής Εγκυκλίου «Laudato si» τον Ιούνιο 2015 και της προετοιμασίας της διεθνούς συνάντησης στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή (30 Νοεμβρίου – 11 Δεκεμβρίου 2015) το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ) σε συνεργασία με τον Αυστριακό Ευρωβουλευτή κ. Othmar Karas οργάνωσαν ένα συνέδριο στις 29 Σεπτεμβρίου 2015.

Ο Επίσκοπος της Γάνδης Mgr Luc Van Looy παρουσίασε το περιεχόμενο της Εγκυκλίου ευσύνοπτα και γλαφυρά. Ακολούθως μίλησε ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, Διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκ μέρους του ΚΕΚ και της Επιτροπής Ορθοδόξων Εκπροσώπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το κείμενο στα αγγλικά δημοσιεύεται στο αγγλόφωνο τμήμα της ιστοσελίδας του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ε.Ε. Μίλησαν επίσης ο Διευθυντής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αλληλέγγυα Γη» κ. Bernard Pinaud και η κ. Delia Vinagrasa, εκπρόσωπος της Προεδρίας του Λουξεμβούργου και εντεταλμένη για τον συντονισμό δραστηριοτήτων περί του περιβάλλοντος.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το πυκνό ακροατήριο και στο τέλος παρατέθηκε δεξίωση.