You are currently viewing Συνάντηση Πατριάρχη Μόσχας με Αντιπροσωπείες των Ορθοδόξων Εκκλησιών

Συνάντηση Πατριάρχη Μόσχας με Αντιπροσωπείες των Ορθοδόξων Εκκλησιών

  • Reading time:1 mins read

Με τις αντιπροσωπείες των κατά τόπους ορθοδόξων Εκκλησιών, οι οποίοι έφτασαν στη Μόσχα για να εορτάσουν την 1000η επέτειο από την κοίμηση του Αγίου Πρίγκιπα Βλαδιμήρου, συναντήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας καλωσόρισε τα Μέλη των Αντιπροσωπειών στην Ρωσία, τονίζοντας ότι είναι ιστορική η σημερινή ημέρα αφού συμπληρώνονται 1000 χρόνια από την κοιμήση του Αγίου Βλαδιμήρου.

Ο Πατριάρχης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ιστορία του Βαπτίσματος της Αγίας Ρωσίας στον Δνείπερο ποταμό, υπογραμμίζοντας ότι ο Άγιος Βλαδίμηρος από τότε δεν έπαψε να ζει στις καρδιές εκατομμυρίων πιστών σε όλο τον κόσμο.

«Σήμερα, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, εμείς, οι εκπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, κοινωνούμε από κοινό δισκοπότηρο το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να αισθανθούμε στη καρδιά μας, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Μόσχας.

Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος ανέφερε ότι «παρά τις πολιτικές αντιξοότητες και άλλες συγκρούσεις κρατάμε την ενότητα της Εκκλησίας. Γι΄ αυτό πρέπει να αγάπαμε την ενότητα αυτή ως δώρο Θεού».

«Ως εκ τούτου, είμαστε ενωμένοι σε αλληλεγγύη με τους αδελφούς μας που διώκονται, είμαστε ενωμένοι με την λατρεία των αγίων, είμαστε ενωμένοι στο γεγονός ότι μαζί θα αρνηθούμε εκείνον που θα θελήσει να σπείρει διχόνοια και διαίρεση μέσα στην Εκκλησία», υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης.

Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Μόσχας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις διώξεις των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, το Κόσσοβο και Μετόχια, αλλά και την Ουκρανία, τονίζοντας ότι «εκεί χύνεται αίμα Ορθοδόξων Χριστιανών, βεβηλώνονται ναοί, δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες έμειναν άστεγοι, ενώ βρίσκονται σε συνεχή κίνδυνο από τους εκπροσώπους των ριζοσπαστικών δυνάμεων, που οδηγούνται από την ιδεολογία της εθνοτικής και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας».

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας ανέφερε ότι «η ενότητα της Εκκλησίας πρέπει να αναγραφεί στην επικείμενη Μεγάλη Αγία Σύνοδο, και γι΄ αυτό σημαντικό είναι ότι το Συμβουλίου έχει προετοιμαστεί προσεκτικά.»

«Στην Πανορθόδοξη Σύνοδο πρέπει να ακούγονται ιδέες που θα έχουν απήχηση στις καρδιές των πιστών και των ποιμένων σε όλο τον κόσμο. Έχουμε εισέλθει πλέον σε μια σημαντική φάση για την προετοιμασία και προσεύχομαι να πραγματοποιηθούν όλα σε πνεύμα ομοφωνίας», συμπλήρωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

antiprosopeies-1

antiprosopeies-2

antiprosopeies-3

antiprosopeies-5

antiprosopeies-6

antiprosopeies-7

antiprosopeies-8