You are currently viewing Στο επίκεντρο τα ζητήματα της Εκκλησίας – Διάλογος Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών στο Τορόντο

Στο επίκεντρο τα ζητήματα της Εκκλησίας – Διάλογος Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών στο Τορόντο

  • Reading time:1 mins read

Η δεινή θέση των χριστιανών στην Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και γενικά στις μουσουλμανικές χώρες, ήταν το κύριο θέμα του ετήσιου διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών Αρχιερέων που διήρκεσε δύο ημέρες στην Ιερά Μητρόπολη Τορόντο.

Την πρώτη ημέρα προήδρευσε ο Μητροπολίτης Σωτήριος, τη δε δεύτερη προήδρευσε ο Επίσκοπος Γκρέκο (Greco) της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Μητροπολίτης Καναδά Σωτήριος, ο τοπικός διάλογος μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών αφορά σε επιμέρους ζητήματα μεταξύ των δύο εκκλησιών, τα οποία καταλήγουν πάντα σε συνεννόηση, καθώς υπάρχει αγαστή συνεργασία.

Εξ άλλου, στην ετήσια σύναξη των Ορθοδόξων Αρχιερέων Καναδά κύριο θέμα αποτέλεσε η επικύρωση του καταστατικού της Σύναξης Ορθοδόξων Αρχιερέων του Καναδά.

Στην εν λόγω σύναξη, της οποίας προήδρευσε ο Μητροπολίτης Καναδά, προσήλθαν 11 Ορθόδοξοι αρχιερείς.

Τα επι μέρους θέματα του καταστατικού απασχόλησαν τους αρχιερείς, οι οποίοι διόρισαν επιτροπές προκειμένου να επεξεργασθούν όλα τα ζητήματα και τα ερωτήματα που ανακύπτουν πριν απο την επίσημη εγγραφή του καταστατικού της Σύναξης στα καναδικά κατάστιχα.