You are currently viewing Σε φυλακή – κολαστήριο ο Πάπας Φραγκίσκος!

Σε φυλακή – κολαστήριο ο Πάπας Φραγκίσκος!

  • Reading time:0 mins read

Ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί μια από τις πιο επικίνδυνες φυλακές της Λατινικής Αμερικής, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην ήπειρο από όπου κατάγεται.

Το πρόγραμμα των επισκέψεών του από την 6η ως την 13η Ιουλίου στον Ισημερινό, τη Βολιβία και την Παραγουάη αναφέρει ότι ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα επισκεφθεί τη φυλακή Παλμασόλα στη Σάντα Κρους της Βολιβίας την 10η Ιουλίου, την τελευταία ημέρα της παραμονής του σε αυτή τη χώρα.

Η τεράστια φυλακή υψίστης ασφαλείας λίγο έξω από τη μεγαλύτερη πόλη της Βολιβίας, έχει γίνει συχνά θέατρο βίαιων και πολύνεκρων συγκρούσεων ανάμεσα σε κρατούμενος.

Περίπου 30 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού που διέμενε με τους φυλακισμένους γονείς του, είχαν σκοτωθεί στη φυλακή αυτή το 2013. Τα περισσότερα από τα θύματα κάηκαν ζωντανά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε συμμορίες που έλεγχαν διαφορετικές πτέρυγες του συγκροτήματος.

Η περιοδεία του στη Λατινική Αμερική, η δεύτερη αφότου αναδείχθηκε πάπας, θα του δώσει την ευκαιρία να υπογραμμίσει το μήνυμά του υπέρ των φτωχότερων και τις εκκλήσεις του για κοινωνική δικαιοσύνη.