You are currently viewing Πρώτη Αρχιερατική Θ.Λειτουργία στην ενορία Αγίας Αικατερίνης Αμστερντάμ (ΦΩΤΟ)

Πρώτη Αρχιερατική Θ.Λειτουργία στην ενορία Αγίας Αικατερίνης Αμστερντάμ (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:5 mins read

από την Ι.Μ.Βελγίου και Κάτων Χωρών

Την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Άμστερνταμ, τέλεσε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, με την ευκαιρία της εορτής της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης, στης οποίας το όνομα τιμάται η Ενορία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας  συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ. Ιωάννη, τον εφημέριο της ενορίας της Ουτρέχτης π. Γεώργιο Περρή ο οποίος και εξυπηρετεί την ενορία, τον Ἀρχιμ. Αλέξιο από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και  τον :ρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Αθανάσιο Τοπαρλάκη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στην μεγάλη ιστορία της Ορθοδοξίας στο Άμστερνταμ η οποία ξεκινάει από τον 18ο αιώνα με την έλευση των πρώτων Ελλήνων εμπόρων στην περιοχή. Τους επεσήμανε ότι γνωρίζει πολύ καλά της ανάγκες των σημερινών αλλήνων και ότι είναι στις προτεραιότητες του να κάνει ό,τι καλύτερο για τη δημιουργία μιας μόνιμης ενορίας με μόνιμο ιερέα, ανακοίνωση η οποία ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους πιστούς.

Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσκάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους σε συζήτηση σχετικά με τις ανάγκες της Ενορίας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν αυτές να αντιμετωπιστούν.

Επίσης οι ενορίτες  με την σειρά τους ευχαρίστησαν θερμότατα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη τους για την παρουσία του στην πόλη τους και για το ενδιαφέρον που δείχνει για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους με μια μόνιμη ενορία.