You are currently viewing Ο πιλότος που μας έκανε να νιώσουμε περήφανοι – “ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ” ήταν το μήνυμα του που έκανε να ανατριχιάσει το Έθνος (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πιλότος που μας έκανε να νιώσουμε περήφανοι – “ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ” ήταν το μήνυμα του που έκανε να ανατριχιάσει το Έθνος (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

  • Reading time:3 mins read

Μάγεψε το F-16  ΖΕΥΣ  με τις  μανούβρες τις χαμηλές διελεύσεις ,τα 9 G και κλειστές στροφές κατά μήκος του άξονα !

Αλλά την παράσταση έκλεψε ο Σμηναγός (I) Στράλης Χειριστής του F-16 που μιλώντας μέσα από το πιλοτήριο του ΖΕΥΣ συγκίνησε με το σύνθημά του !
Χρόνια Πολλά Θεσσαλονίκη,Χρόνια πολλά Μακεδονία ,Χρόνια πολλά Ελλάδα…Έλληνες ούρλιαξε το παλικάρι και ακούστηκε στα Πέρατα του Κόσμου εμείς είμαστε εδώ!
Έλληνες σηκώστε Ψηλά το Κεφάλι και αμέσως μετά ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος

6000000

Αμέσως μετά ακούστηκαν οι νότες του Σκουλά Ήλιος Θεός που φτάνουν στα παλληκάρια μας στο Ποτάμι στα βράχια ,στις βραχονησίδες και τα φυλάκια του Αιγαίου !

Ο Σγο (Ι) Σωτήριος Στράλης (πρώτη του επίδειξη ήταν στο Μάλεμε) που ύστερα από το πέρας της εκπαίδευσής του, παραλαμβάνει,σύμφωνα με το veteranos.gr, τη σκυτάλη της ομάδας το 2015 ως επικεφαλής Σγο Ανδρουλάκη (φώτο) Για το υπόλοιπο της σαιζόν 2014 η ομάδα θα έχει δύο DEMO PILOT στη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής, που θα δώσουν το καλύτερο εαυτό τους για άψογες επιδείξεις, προβάλλοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα, την ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ και την ΕΛΛΑΔΑ σε διεθνές επίπεδο.

 

Ποιος είναι ο Σωτήρης Στράλης

Ο σμηναγός Σωτήρης Στράλης είναι μέλος της ομάδας ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας. Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1997. Το 2002, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Η Corsair ΙΙ ενώ το 2004 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2005 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16. Ο Στράλης μαζί με τον σμηναγό Γιώργο Ανδρουλάκη αποτελούν την Dream Team των ελληνικών αιθέρων. Ο Ανδρουλάκης είναι ο Επικεφαλής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “ΖΕΥΣ” και Ιπτάμενος του Προγράμματος Επίδειξης.

 

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ- ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

 

Σωτήρης Στράλης: “Το κεφάλι ψηλά, αυτό αξίζει στους Έλληνες” (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Το ψηλά το κεφάλι, είναι αυτό που αξίζει και πρέπει στους Έλληνες. Ακόμη κι όταν χαθεί από το οπτικό τους πεδίο το αεροπλάνο που κοιτάνε, πρέπει να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ο σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Σωτήρης Στράλης.

«Δεν έστειλα το μήνυμα σηκώστε το κεφάλι ψηλά από μόνος μου, είναι το μότο της ομάδας μας» τόνισε και πρόσθεσε: «μπορεί το αεροπλάνο να προσγειωθεί αλλά ο κόσμος πρέπει να συνεχίζει να κρατά το κεφάλι ψηλά» ενώ σημείωσε ότι η χρονική στιγμή ήταν τέτοια που δόθηκε δημοσιότητα καθώς ο κόσμος είχε ανάγκη να ακούσει κάτι τέτοιο.

Τέλος τόνισε πως στο πρόσωπό του καταξιώνεται όλη η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων.

 

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ-ΣΤΡΑΛΗΣ by Parapolitika.Gr on Mixcloud